Αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό Cupra UrbanRebel Concept (pics)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Αποκαλύφθηκε το εντυπωσιακό Cupra UrbanRebel Concept (pics)
H Cupra έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού UrbanRebel Concept, που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης μελλοντικών της μοντέλων για χρήση στην πόλη.

Η Cupra ξεπερνά τα όρια με τη ριζοσπαστική αντίληψη που υιοθετεί για ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Το Cupra UrbanRebel Concept συνδυάζει ηλεκτρισμό, βιωσιμότητα και επιδόσεις, με τη συναρπαστική αισθητική της Cupra. H ισπανική μάρκα μάς δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος που θα λανσαριστεί από την Seat S.A. το 2025.

Cupra UrbanRebel Concept

Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν βασικό στοχείο του DNΑ της Cupra και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει πρώτα το όραμα ενός 100% ηλεκτρικού οχήματος σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με συναρπαστική εμφάνιση: το Cupra UrbanRebel Concept.

«Το CUPRA UrbanRebel Concept αντιπροσωπεύει τη ριζοσπαστική αντίληψη της μάρκας για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, που πρόκειται να λανσαριστεί το 2025. Το αγωνιστικό concept δίνει μια πρώτη γεύση για τη σχεδιαστική γλώσσα του μελλοντικού street-car και εμπνέει τη δημιουργία του», δήλωσε ο Ουέιν Γκρίφιθς, CEO της Cupra. Και συνέχισε: «Το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα βασικό στρατηγικό project όχι μόνο για την εταιρεία μας, αλλά και για τον Όμιλο Volkswagen, καθώς στόχος μας είναι να παράγουμε περισσότερα από 500.000 αστικά ηλεκτρικά οχήματα ετησίως στο Martorell για τις διαφορετικές μάρκες του Ομίλου. Αυτό το αυτοκίνητο θα καταστήσει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στους ανθρώπους».

Cupra UrbanRebel Concept

Το Cupra UrbanRebel Concept βασίζεται στις σχεδιαστικές βάσεις του 100% ηλεκτρικού αστικού οχήματος που θα θα λανσαριστεί από την Seat S.A. το 2025. Η έκδοση θα συνδυάζει εκπληκτική σχεδίαση και δυναμική και θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen.

Cupra UrbanRebel Concept

«Το Cupra UrbanRebel Concept εισάγει εμφάνιση gamification σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, προβάλλοντας τη ριζοσπαστική αντίληψη της εταιρείας για το αστικό ηλεκτρικό μοντέλο», δήλωσε ο Χόρχε Ντίεθ, επικεφαλής σχεδιασμού της Cupra. «Κάθε γραμμή περιγράμματος και σμιλευμένη επιφάνεια στο σχέδιο ζωντανεύει από μία παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιεί κινητικά σωματίδια για να προσθέσει κίνηση στην επιφάνεια καθώς το φως μετατοπίζεται πάνω σε αυτή», συμπλήρωσε.

Tα χαρακτηριστικά του CUPRA UrbanRebel Concept περιλαμβάνουν νέα έντονη τριγωνική σχεδίαση των εμπρόσθιων προβολέων. Το περίγραμμα των παραθύρων δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα συνέχειας με την οροφή και αθλητικές πλαϊνές αναλογίες χάρη στην σφηνοειδή σχεδιαστική γραμμή από την κολώνα C έως την μπροστινή πόρτα πίσω επιβλητική αεροτομή με διαστάσεις 4.080mm, πλάτος 1.795mm και ύψος 1.444mm. Η απόδοση του Cupra UrbanRebel Concept ξεκινά 250kW συνεχούς ισχύος έως τα 320kW ως μέγιστη απόδοση και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Cupra UrbanRebel Concept

Το Cupra UrbanRebel Concept θα αποκαλυφθεί πριν τα εγκαίνεια του CupraCity Garage στο Μόναχο κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!