Παρουσιάστηκε το νέο ευρωπαϊκό Kia Sportage (pics & vid)

Παρουσιάστηκε το νέο ευρωπαϊκό Kia Sportage (pics & vid)

Παρουσιάστηκε το νέο ευρωπαϊκό Kia Sportage (pics & vid)
Η Kia Europe αποκάλυψε την αποκλειστική για την Ευρώπη έκδοση του Sportage 5ης γενιάς.

Η Kia παρουσίασε το ολοκαίνουριο Sportage, το ιδιαίτερα επιτυχημένου SUV, που φτάνει πλέον στην 5η γενιά του. Για πρώτη φορά στην 28ετή ιστορία του μοντέλου υπάρχει ειδική ευρωπαϊκή έκδοση, που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς για την κατηγορία των SUV στη Γηραιά Ήπειρο.

Σχεδιασμός εμπνευσμένος από τη φύση

Το ολοκαίνουργιο Kia Sportage χαρακτηρίζεται από αδρές εξωτερικές γραμμές, που στόχο έχουν να μεταφέρουν την ταυτότητα του μοντέλου στην επόμενη γενιά ενώ ταυτόχρονα θα αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορία του. Συνδυάζει κομψό και μυώδη εξωτερικό σχεδιασμό και βασιζόμενο σε μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιάστηκε με διαστάσεις και αναλογίες προσαρμοσμένους στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Στο επίκεντρο του σύγχρονου εσωτερικού του νέου Sportage βρίσκεται μια καμπύλη οθόνη με δυνατότητες αφής και σπορ αεραγωγοί με ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Η υψηλής τεχνολογίας οθόνη αφής των 12,3 ιντσών και τα προηγμένα, πλήρως ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου αποτελούν το κέντρο της διασύνδεσης οδηγού και επιβατών, της λειτουργικότητας και των αναγκών χρήσης. Και τα δύο συστήματα έχουν δημιουργηθεί για να είναι εύχρηστα, και απαλά στην αφή. Ο πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών είναι εξοπλισμένος με οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς για ευκρινή γραφικά. Το νέο Sportage επωφελείται με over the air αναβαθμίσεις λογισμικού και χαρτών.

kia

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας, ενώ οι επιλογές χρωμάτων προσθέτουν ζωντάνια και ενέργεια. Ο εσωτερικός χώρος του νέου Sportage συνδυάζει πρακτικότητα, λειτουργικότητα και ευελιξία, ενώ υποστηρίζεται από ένα μεταξόνιο 2.680 mm. Το πλάτος είναι 1.865 mm, το μήκος 4.515 mm και το ύψος 1.645 mm, με αποτέλεσμα ένα σύνολο που προσφέρει αρκετό χώρο για τα πόδια και τα κεφάλια. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 591 λίτρα (VDA). Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν σε αναλογία 40:20:40 αυξάνοντας το χώρο για τις αποσκευές στα 1.780 λίτρα.

Πλήρης γκάμα κινητήρων

Το νέο Sportage θα λανσαριστεί με μια πλήρη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών τεχνολογιών, καθώς και της πιο πρόσφατης γενιάς καθαρών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Από την αρχή της εξέλιξής του, το νέο Sportage προοριζόταν για τις πιο σύγχρονες εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες κινητήρων. Το νέο Sportage εξελίχθηκε με βάση μια προηγμένη αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει καινοτομίες εξηλεκτρισμού, τόσο για τις υβριδικές (HEV) όσο και για τις plug-in hybrid (PHEV) εκδόσεις του νέου European Sportage. Το σύνολο των τεχνολογιών για τις εκδόσεις HEV και PHEV έχει εξελιχθεί προσεκτικά ώστε να μην επηρεαστούν οι μεγάλοι και άνετοι χώροι των επιβατών και των αποσκευών.

kia

Το HEV Sportage εφοδιάζεται με τον 1.6 T-GDI κινητήρα της Kia με ισχύ 180 PS. Διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 44,2 kW και μπαταρία λιθίου-ιόντων λιθίου 1,49 kWh.
Η συνολική ισχύς του συστήματος του HEV Sportage είναι 230 PS. Επίσης, ο νέος κινητήρας 1.6 T-GDI διατίθεται στη νέα γενιά Sportage με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) που έχει εξελιχθεί για τη μείωση των εκπομπών και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης, αποδίδοντας 150 ή 180 PS.

Στην γκάμα λανσαρίσματος του νέου Ευρωπαϊκού Sportage περιλαμβάνεται και ένας κινητήρας πετρελαίου 1,6 λίτρων, ο οποίος είναι διαθέσιμος με 115 ή 136 PS. Ο ντίζελ των 136 PS διατίθεται με τεχνολογία MHEV. Ο κινητήρας 1.6 T-GDI συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων (7DCT), ενώ διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (MT). Οι εκδόσεις πετρελαίου των 1,6 λίτρων -με ή χωρίς την υβριδική τεχνολογία MHEV-μπορούν να συνδυαστούν είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (iMT) είτε με το αυτόματο 7DCT.

kia

Πρώτη εμφάνιση στην έκθεση IAA Mobility

Το ολοκαίνουργιο ευρωπαϊκό Sportage θα κάνει το ντεμπούτο του στο κοινό για πρώτη φορά στην έκθεση IAA Mobility. Στο Μόναχο, οι επισκέπτες της IAA Mobility (7-12Σεπτεμβρίου) θα μπορούν να αναζητήσουν το νέο SUV της Kia στην Odeonsplatz.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!