Η νέα ηλεκτρική Mercedes EQB έρχεται στην Ευρώπη (pics & vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η νέα ηλεκτρική Mercedes EQB έρχεται στην Ευρώπη (pics & vid)
Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα της Mercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου είναι η νέα και αμιγώς ηλεκτρική EQB.

To νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes-EQ είναι η νέα EQB την οποία συναντήσαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Σαγκάης νωρίτερα μέσα στο 2021. Το επταθέσιο SUV προσφέρει χώρο για πολλές οικογενειακές διαμορφώσεις στο εσωτερικό του και μεγάλη ποικιλία μεταφορικών αναγκών.

Mercedes EQB

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου όμως μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο. Θα βασιστεί στην πλατφόρμα GLB crossover και όχι στη νέα αρχιτεκτονική EV της Mercedes. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις EQB 300 και EQB 350 και αμφότερες θα διαθέτουν δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση σε τέσσερις τροχούς. Η αυτονομία τους θα βρίσκεται γύρω στα 419 χλμ, όμως η γερμανική φίρμα δεν βασίζει το σημείο πώλησης της EQB εκεί.

To ιδανικό οικογενειακό

Mercedes EQB

Το δυναμικό χαρακτηριστικό της EQB είναι πως έχει μέγιστη χωρητικότητα 7 επιβατών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της προαιρετικής επιλογής τρίτης σειράς με δύο επιπλέον καθίσματα. Ωστόσο, το μέγιστο ύψος του επιβάτη της τελευταίας σειράς περιορίζεται στα 1,65 μέτρα. Όμως είναι ιδανική επιλογή για τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων.

Mercedes EQB

Η βασική έκδοση EQB 300 αποδίδει 150 kW (225 ίππους) και 288 Nm ροπής και πραγματοποιεί τα 0-100 χλμ/ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα. Η έκδοση EQB 350 αποδίδει 215 kW ή 288 ίππους και 384 Nm ροπής. Τα δύο μοντέλα φορούν το αυτόματο 4MATIC κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα.

Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα παρουσιαστούν εκδόσεις με μονό ηλεκτροκινητήρα, κίνηση στους εμπρός τροχούς και με μεγαλύτερη εμβέλεια.

Mercedes EQB

Επιπλέον, η τιμή της Mercedes EQB δεν έγινε γνωστή στην Έκθεση του Μονάχου. Ωστόσο, με την επιβεβαίωση πως θα κυκλοφορήσει και στην αγορά των ΗΠΑ, η EQB αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι στο Tesla Model Y και η αρχική τιμή να κυμαίνεται στα 54.000 δολάρια.

Η παραγωγή της Mercedes-Benz EQB θα ξεκινήσει το 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!