Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ

Κώστας Παστρίμας
Η Volkswagen ετοιμάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ
Το πρωτότυπο ID.LIFE είναι το μικρό και οικονομικό crossover της VW που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Η Volkswagen συνεχίζει το μετασχηματισμό στην ηλεκτρική κινητικότητα με τη στρατηγική Accelerate. Έως το 2025, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, η Volkswagen θα κυκλοφορήσει ένα οικογενειακό μοντέλο της σειράς ID. για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, το οποίο θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Το πρωτότυπο ID.LIFE, το οποίο παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA MOBILITY 2021 στο Μόναχο, δίνει μια εικόνα για το πώς θα φαινόταν ένα όχημα αυτού του τύπου.

id.life

«Το ID.LIFE είναι το όραμά μας για την πλήρως ηλεκτρική αστική κινητικότητα επόμενης γενιάς. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο δίνει την προεπισκόπηση του ID. μοντέλου στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, που θα λανσάρουμε το 2025, με τιμή περίπου 20.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους», λέει ο Ρσαλφ Μραντστέτερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. «Κατά τη δημιουργία του ID.LIFE, έχουμε επικεντρωθεί στις ανάγκες των νεότερων πελατών. Πιστεύουμε ότι, ακόμη περισσότερο από σήμερα, το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα αφορά τον τρόπο ζωής και την προσωπική έκφραση. Ο πελάτης του αύριο δεν θα θέλει απλώς να φτάσει από το Α στο Β. θα ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο. To ID.LIFE είναι η απάντησή μας σε αυτό».

id.life

Η εξωτερική σχεδίαση του ID.LIFE χαρακτηρίζεται από τις καθαρές γραμμές και το σχετικά ορθογώνιο σχήμα, κάτι που προδίδει τον αστικό προσανατολισμό του αυτοκινήτου. Το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο για να παρέχει ποικίλες υπηρεσίες ψυχαγωγίας, καθώς διαθέτει παιχνιδοκονσόλα και σύστημα προβολής, με οθόνη που ξεδιπλώνεται από το ταμπλό όταν χρειαστεί. Η διάταξη των καθισμάτων μπορεί να αλλάξει κατά το δοκούν, αυξάνοντας τις δυνατότητες χρήσης.

id.life

Το ID.LIFE βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (modular electric drive matrix), που έχει αναπτύξει η γερμανική εταιρεία για τα μικρά ηλεκτρικά οχήματά της. Για πρώτη φορά σε μοντέλο αυτής της πλατφόρμας η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Το ID.LIFE με τον κινητήρα των 234 ίππων θα έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,9 δευτερόλεπτα και με την μπαταρία των 57 kWh θα έχει αυτονομία 400 χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!