Mercedes-AMG GT 63 S E Performance: To πιο δυνατό μοντέλο της AMG έως τώρα (pics & vid)

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance: To πιο δυνατό μοντέλο της AMG έως τώρα (pics & vid)
H Mercedes-AMG πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της GT 63 S E Performance με 843 ίππους και άρωμα τεχνολογίας από τη Formula 1.

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο της Mercedes-AMG για το 2021 παρουσιάστηκε και είναι πλέον το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της. Είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο επιδόσεων με τη συνολική ισχύ να φτάνει στους 843 ίππους. Ειδικό χαρακτηριστικό της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance είναι ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία που διαθέτει στο πίσω μέρος του αμαξώματος.

Mercedes-AMG

Ο πρόεδρος της Mercedes-AMG GmbH, Φιλίπ Σιέμερ, μίλησε για το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της γερμανική φίρμας. «Με τη νέα Mercedes-AMG GT 63 S E Performance μεταφέρουμε το DNA της Mercedes σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον. Με τον τρόπο αυτό ακολουθούμε το δικό μας τεχνολογικό μονοπάτι, κάτι το οποίο έκανε πάντοτε την AMG τόσο ξεχωριστή και ποθητή. Έχοντας εξελίχθει αποκλειστικά στο Αφάλτερμπαχ, το υβριδικό σύστημα προσφέρει εντυπωσιακά επίπεδα δυναμικής οδήγησης και φορά το νέο μας τεχνολογικό σήμα E Perfocmance».

Τρομακτικές επιδόσεις και νούμερα

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance κινείται μέσω του 4.0 λίτρων biturbo V8 κινητήρα που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 843 ίππους και 1.400 Nm ροπής. Η ηλεκτρική ισχύς φτάνει στους 204 ίππους και υνδυάζεται με ένα αυτόματο ηλεκτρικό κιβώτιο δύο ταχυτήτων, ενώ το πίσω διαφορικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο περιορισμένης ολίσθησης. Ο ηλεκτροκινητήρας δίνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς και διαθέτει ένα σύστημα μπαταριών υψηλών επιδόσεων 6,1 kWh που ζυγίζει 89 κιλά. Επιπλέον προσφέρει αυτονομία για 12 χλμ.

Από πλευράς επιδόσεων, η Mercedes αναφέρει πως η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 316 χλμ/ώρα.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Άκρως σημαντικό είναι το γεγονός πως η μπαταρία έχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα ψύξης ώστε να μην υπάρχει υπερθέρμανση στα 560 κελιά της. Συνολικά 14 λίτρα ενός μη καθορισμένου από τη Mercedes-AMG υγρού ρέει στα κελιά αυτά και διατηρεί τη θερμοκρασία τους στην ιδανική θερμοκρασία των 45 βαθμών κελσίου.

H εξέλιξη του συστήματος αυτού έγινε σε συνεργασία με το τμήμα εξέλιξης κινητήρων της Mercedes στη Formula 1. To εργοστάσιο στο Brixworth της Αγγλίας μετέφερε την τεχνογνωσία του από τους αγώνες και συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία των μπαταριών της GT 63 S E Performance. Η μπαταρία υψηλής απόδοσης της AMG προσφέρει υψηλή ισχύ που ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί κατά βούληση μέσω των διαφορετικών χαρτογραφήσεων και το χαμηλό της βάρος της αυξάνει τη συνολική απόδοση του οχήματος.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance έρχεται με 7 διαφορετικές επιλογές οδήγησης: Electric, Comfort, Sport, Sport+, Race, Slippery, και Individual. Συνολικά 4 διαφορετικές χαρτογραφήσεις είναι διαθέσιμες για την ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιβλητικά χαρακτηριστικά AMG

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Οι στιλιστικές διαφορές της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance στο εξωτερικό της είναι λίγες σε σύγκριση με την απλή έκδοση της GT 63 4-Door. Τα λογότυπα E Performance κάνουν την εμφάνισή τους πάνω στο αμάξωμα, όπως επίσης το καπάκι πρίζας για τη φόρτιση του ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Για την δυναμική GT 63 S E Performance, η Mercedes εξέλιξε ειδικές ζάντες 20 και 21 ιντσών σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις. Οι επίδοξοι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν το AMG Night Package ή έναν συνδυασμό του AMG Night Package και του Carbon Package για να κάνει δώσει επιπλέον πνοή και στιλ στο μοντέλο.

Στο εσωτερικό έχει υιοθετηθεί το ταμπλό και η οθόνη αφής AMG Hybrid. Το σύστημα αυτό προσφέρει γραφικά στην οθόνη multimedia που αντικατοπτρίζουν τη ροή ισχύος ολόκληρου του συστήματος κίνησης.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

Το εσωτερικό μπορεί να επενδυθεί με χρωματισμούς, που είναι διαθέσιμοι αποκλειστικά για τη GT 63 S E Performance.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!