Mercedes: «Ημέρα φρίκης για τη Formula 1 o αγώνας στο Σπα»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, δεν έκρυψε τα λόγια του για την έκβαση του GP Βελγίου που αποδείχθηκε αγώνας-φιάσκο.

Ο Μαξ Φερστάπεν έπειτα από μόλις έναν επίσημα συμπληρωμένο γύρο –όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα- πήρε τη νίκη στο GP Βελγίου, μειώνοντας τη διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον στη βαθμολογία οδηγών. Οι αντιδράσεις των οδηγών για τον τρόπο που η Διεύθυνση Αγώνα χειρίστηκε τον αγώνα ήταν έντονες, με την πλειοψηφία να διαφωνεί για το γεγονός πως οι 10 πρώτοι πήραν βαθμούς.

Η Alfa Romeo τοποθετήθηκε για τα όσα έγιναν στο Σπα, ασκώντας κριτική για το γεγονός πως υπήρξε κατάταξη και αποτελέσματα.

Τώρα ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, μίλησε για το GP Βελγίου και δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε ο «αγώνας». «Αυτό που ζήσαμε δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Πρέπει να χαρακτηριστεί ως ημέρα φρίκης για τη Formula 1, όπου όλοι περιμέναμε να έχουμε μια φανταστική ημέρα που δεν συνέβη ποτέ. Μάθαμε κάτι; Δεν είμαι σίγουρος διότι εξαρτιόμαστε πολύ από τον καιρό. Όλοι προσπάθησαν να διεξαχθεί ο αγώνας, αλλά λόγω της βροχής δεν πραγματοποιήθηκε».

Ο οδηγός της Mercedes, Λιούς Χάμιλτον, κάλεσε τους διοργανωτές να αποζημιώσουν τους οπαδούς που βρέθηκαν στην πίστα, ενώ χαρακτήρισε σκόπιμη την εκκίνηση του αγώνα για δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Βόλφ θέλησε να τοποθετηθεί πάνω στο γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ο αγώνας. «Πιστεύω πως όλοι έχουμε λόγο να είμαστε εκνευρισμένοι. Απονεμήθηκαν οι μισοί βαθμοί όταν πιθανότατα περιμένανε ότι ο καιρός δεν θα καλυτερέψει. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Αλλά νομίζω πως το κεφάλαιο αυτό πρέπει να κλείσει και να προχωρήσουμε στον επόμενο αγώνα. Πρέπει όμως να δώσουμε τα συγχαρητήρια στους οπαδούς που ήταν μαζί μας για τρεις ημέρες στη βροχή. Περίμεναν έναν αγώνα να διεξαχθεί κι αυτό δεν έγινε».

Η Mercedes είδε τη διαφορά τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών αλλά και κατασκευαστών να μειώνεται έπειτα από το GP Βελγίου. Πλέον η διαφορά της από τη Red Bull Racing είναι μόλις 7 βαθμοί.

Image credit: Mercedes-AMG