Χάμιλτον: «Οι θεατές πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους πίσω»

Πάνος Σεϊτανίδης
Χάμιλτον: «Οι θεατές πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους πίσω»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποδείχθηκε καυστικός σχολιάζοντας τους χειρισμούς στο Grand Prix Βελγίου

Για μία ακόμα φορά, ο Λούις Χάμιλτον δεν μάσησε τα λόγια του. Μιλώντας στη μεικτή ζώνη του Σπα-Φρανκορσάμπ μετά τις τέσσερις ώρες… ταλαιπωρίας και αναμονής ελέω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής άσκησε κριτική στην επιλογή να γίνουν μόνο οι γύροι που έγιναν, ώστε να υπάρξει επίσημη τελική κατάταξη.

«Το χρήμα μιλάει. Πραγματικά αυτό συνέβη, κάναμε δύο γύρους απλά για να υπάρξει τυπικά αγώνας, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το χρήμα, να πληρωθούν όλοι κανονικά και να τηρηθούν τα συμβόλαια κανονικά. Όμως νομίζω πως θα έπρεπε και οι θεατές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Δυστυχώς δεν είδαν αυτό για το οποίο πλήρωσαν. Νομίζω πως σήμερα το σπορ πήρε μία λάθος απόφαση. Φυσικά και θα θέλαμε να αγωνιστούμε. Όμως για να θεωρηθεί επισήμως αγώνας, πρέπει να ολοκληρωθούν δύο γύρο. Ανάμεσα στην πρώτη διακοπή και την δεύτερη προσπάθειά μας, έβρεχε συνεχώς. Μας έστειλαν εκεί έξω για ένα και μόνο λόγο. Γι’ αυτό και νιώθω τόσο άσχημα για τους θεατές», είπε ο Βρετανός στο Sky Sports.

Βέβαια η κριτική δεν αφορά το γιατί δεν είχαμε πράσινη σημαία και πραγματική δράση αλλά το γιατί να υπάρξει κατάταξη. Πράγμα λογικό καθώς το προβάδισμα του Βρετανού έναντι του Max Verstappen μειώθηκε κατά πέντε βαθμούς, δίχως να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι περισσότερο εντός πίστας. Ο Ολλανδός πήρε τη νίκη και τους μισούς βαθμούς για αυτή (12.5) ενώ ο Lewis τους μισούς βαθμούς της τρίτης θέσης (7.5).

Lewis Hamilton

Πάντως σχετικά με την επικινδυνότητα της πίστας ελέω της έντονης βροχόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας, ο οδηγός της Mercedes ήταν εξ αρχής ξεκάθαρος. Ήταν από τους πρώτους που μέσω team radio τόνισε πως ήταν υπερβολικά επικίνδυνο να αγωνιστούν υπό αυτές τις συνθήκες και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσες να δεις πέντε μέτρα μπροστά. Το προπορευόμενο μονοθέσιο εξαφανιζόταν. Στην ευθεία ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να δεις το φως που αναβοσβήνει, δεν μπορούσες να πας τέρμα γκάζι. Είναι κρίμα γιατί φυσικά όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε κι αν δεν έβρεχε τόσο, θα μπορούσαμε να έχουμε έναν εξαιρετικό αγώνα».

Το Grand Prix Βελγίου είναι πλέον επισήμως ο πιο σύντομος αγώνας στην ιστορία της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!