Δημόσια κριτική της Alfa Romeo για τη διαχείριση του GP Βελγίου

Δημόσια κριτική της Alfa Romeo για τη διαχείριση του GP Βελγίου
Η Alfa Romeo εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το GP Βελγίου και τη διαχείριση και γεγονός πως υπήρξε κατάταξη και απονομή βαθμών στο τέλος του.

Το GP Βελγίου του 2021 αποτελεί τον συντομότερο αγώνα στην ιστορία της Formula 1 και προκάλεσε έντονη ίντριγκα με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε. Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να πήρε τη νίκη, όμως αρκετοί οδηγοί, μεταξύ αυτών οι Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο άσκησαν τη δική τους κριτική με τα όσα έζησαν την Κυριακή στο Σπα.

Τώρα, η Alfa Romeo προέβη σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που η Formula 1 και η Διεύθυνση Αγώνα με επικεφαλής τον Μάικλ Μάσι διαχειρίστηκαν τις συνθήκες και το τελικό αποτέλεσμα.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπέροχους θεατές που ξόδεψαν ώρες για να δουν την εκκίνηση του αγώνα. Με την πίστη και αποφασιστικότητα σας είστε οι «Οδηγοί της Ημέρας». Για μήνες ανυπομονούσαμε να έχουμε κερκίδες γεμάτες από οπαδούς που θα υποστηρίζουν την ομάδα μας και το σπορ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προσφέρουμε το σόου που θα θέλαμε χθες. Η απόφαση να μην αγωνιστούμε στις συνθήκες αυτές ήταν η σωστή, όσον αφορά την ασφάλεια των οδηγών, των βοηθών της πίστας και των θεατών. Ωστόσο θα μπορούσε να υπάρξει διαφορετική διαχείριση στην όλη κατάσταση, με κατάλληλες αποφάσεις ώστε να μην έχουμε τον «αγώνα» που ζήσαμε χθες. Το αποτέλεσμα μας πληγώνει όλους και πιο συγκεκριμένα τους οπαδούς της Formula 1, που δεν είδαν το σόου που ήθελαν να παρακολουθήσουν. Ελπίζουμε ότι διδαχθήκαμε κάτι χθες, μαθήματα τα οποία θα βελτιώσουν τον τρόπο που θα λειτουργούμε στο τέλος και θα φέρνει τους υποστηρικτές του σπορ στη θέση που αξίζουν να βρίσκονται. Για μια ακόμα φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς, ήσασταν οι μόνοι που λάμψατε χθες στο Σπα».

Η ανακοίνωση της Alfa Romeo αφήνει σαφείς αιχμές ως προς τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Επιπλέον, λόγω του γεγονότος πως υπήρξε κατάταξη, η άμεση ανταγωνίστριά της, Williams, πήρε 10 βαθμούς και η μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών εκτοξεύθηκε στους 17.

Η Alfa Romeo ολοκλήρωσε στις θέσεις 13 και 18 με τους Αντόνιο Τζοβινάτσι και Κίμι Ράικονεν στο GP Βελγίου. Μαζί με τη Haas, ήταν οι μόνες δύο ομάδες που δεν βαθμολογήθηκαν στον αγώνα.

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!