Το χοντρό «φάουλ» και το κακό timing της ΑΕΚ με την απομάκρυνση Δημητρούλια

Το χοντρό «φάουλ» και το κακό timing της ΑΕΚ με την απομάκρυνση Δημητρούλια

Το χοντρό «φάουλ» και το κακό timing της ΑΕΚ με την απομάκρυνση Δημητρούλια

bet365

Ο Κώστας Ευθυμιάδης εξηγεί γιατί θεωρεί μέγιστο «φάουλ» της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ την απόφαση της απομάκρυνσης του Δημήτρη Δημητρούλια από την ομάδα χάντμπολ μετά την ήττα στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό.

Και έτσι ξαφνικά, ενώ η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Handball Premier είναι ακόμη ανοιχτή, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ πήρε μία απόφαση που ομολογώ πως με σόκαρε όχι τόσο ως επιλογή (που κι αυτή λάθος είναι, αλλά ας δεχτώ ότι το τμήμα χάντμπολ χρειαζοταν ένα ισχυρό ταρακούνημα για να συνέλθει), αλλά ως προς τον χρόνο που επέλεξε να το κάνει.

Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα... αλλαγές, αλλά με ποια λογική διώχνεις τον προπονητή σου μετά τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος όταν όλα είναι ακόμη ανοιχτά;

Και μάλιστα τον κατ' ομολογίαν κορυφαίο προπονητή που πέρασε από το τμήμα;

Αυτόν που σου έφερε πριν ένα χρόνο ένα ιστορικό τρεμπλ και εν μία νυκτί "σβήνεις" όσα πέτυχε με τον σύλλογο;

Ναι, έχει κάνει λάθη φέτος στον σχεδιασμό. Εγιναν λάθος επιλογές σε ξένους και έφυγαν παίκτες που πήγαν στον Ολυμπιακό (αδικήθηκε ο Δομπρής πέρυσι από την ΑΕΚ στο θέμα χρόνου συμμετοχής) και την... σκότωσαν στο πρώτο ματς. Λάθη που χρεώνεται και η διοίκηση όμως. Εστω και σε δεύτερο βαθμό.

Ναι, είναι αποτυχία να χάσεις το κύπελλο από την Πυλαία με αυτό το ρόστερ. Προφανώς και έχει αγωνιστικά θέματα η ΑΕΚ. Βγάζουν... μάτια. Ομως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την απόφαση της διοίκησης την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ακόμη κι αν δικαιωθεί και πάρει το πρωτάθλημα με 3-1 στις νίκες. Δεν πρόκειται μια τέτοια ανατροπή να αλλάξει την άποψη ότι έχει κάνει λάθος η διοίκηση. Αυτή η κίνηση είναι σαν παραδοχή ήττας και αποτυχίας την ώρα που οι τελικοί έχουν άλλα... 4 ματς!

Η διοίκηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο γι' αυτή την απόφαση. Λάθος timing, λάθος και για την ιστορία του τμήματος. Και το χειρότερο απ' όλα είναι πως δείχνει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε εν θερμώ, κάτι που πρέπει να προβληματίσει ακόμη περισσότερο την διοίκηση, αλλά και τον ίδιο τον κόσμο της. Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει χαντμπολικό κοινό με τις επιτυχίες της και στην πλειοψηφία δεν αρέσει αυτό που έγινε χθες το βράδυ.

Ακόμη κι αν ήταν άνω κάτω τα αποδυτήρια, όφειλε να κάνει μία τέτοια κίνηση πριν τον πρώτο τελικό, αν θεωρούσε πως υπεύθυνος είναι ο Δημητρούλιας για όσα συμβαίνουν στο τμήμα. Οχι μετά τον πρώτο τελικό. Και στην τελική, δεν είναι και αποτυχία να χάνεις από τον Ολυμπιακό. Μετά από 3 χρόνια κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα. Μόνο στο κύπελλο τους κέρδισε εξάλλου πριν μία εβδομάδα (δύο ισοπαλίες είχαν οι ομάδες στο πρωτάθλημα και χθες άλλη μία, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν δίκαια στην παράταση).

Στον ημιτελικό δηλαδή ήταν... όλα καλά με τον Δημητρούλια και τώρα του χρεώθηκαν οι δύο ήττες και απολύθηκε;

Ακόμη κι έτσι να είναι, να φταίει ο προπονητής, θα το ξαναπούμε ότι η κίνηση αυτή είναι εντελώς φάουλ... Και άδικη από την ΑΕΚ που με την συμπεριφορά της «σβήνει» έναν προπονητή που έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα. «Σβήνει» και την ίδια την ομάδα...

ΥΓ: Ο τρόπος με τον οποίο θα αγωνιστούν στον δεύτερο τελικό οι παίκτες της ΑΕΚ ενδεχομένως θα δείξει πολλά... Ομως η διοίκηση πρέπει να αναρωτηθεί αν έχει πράξει το σωστό. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα, ο κόσμος της ομάδας έδειξε ότι είναι κοντά στους παίκτες και τον προπονητή, αναγνωρίζοντας τα όσα έχουν πετύχει, παρά τις κακές τελευταίες εμφανίσεις. Η διοίκηση μάλλον όχι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ευθυμιάδης
Κώστας Ευθυμιάδης

Ο Κώστας Ευθυμιάδης άρχισε να λατρεύει τα σπορ χάρη στην… Βούλα Πατουλίδου. Πέρα από το ποδόσφαιρο και λίγο μπάσκετ, αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκ τότε λάτρεψε τον στίβο. Στην πορεία λάτρεψε και όλα τα υπόλοιπα ατομικά σπορ και ο δρόμος τον έφερε στην αθλητική δημοσιογραφία. Εχει δουλέψει σε εφημερίδες και ραδιόφωνο και τώρα μέσω του Gazzetta μεταφέρει όλες τις εξελίξεις στα ολυμπιακά αθλήματα.