Η άμυνα οδηγεί τον ΠΑΟΚ με το απόλυτο στην Handball Premier

Κώστας Ευθυμιάδης
Η άμυνα οδηγεί τον ΠΑΟΚ με το απόλυτο στην Handball Premier

bet365

H εξαιρετική αμυντική λειτουργεία του ΠΑΟΚ έχει φέρει το 8 στα 8 στην φετινή Handball Premier.

Μπορεί μεν ο ΠΑΟΚ να έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο στον δεύτερο όμιλο της Handball Premier σε σχέση με τον πρώτο (που περιλαμβάνει Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Δούκα, Διομήδη), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς κάνουν σημαντικά πράγματα με ένα σύνολο που αποτελείτε στο 80% από Ελληνες παίκτες.

Ο «δικέφαλος» κέρδισε χθες και την Δράμα με 23-20 στο ντέρμπι κορυφής του δεύτερου ομίλου και έκανε το 8 στα 8, όντας η μόνη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς την παραμικρή απώλεια βαθμών. Ένα κατόρθωμα το οποίο έρχεται κυρίως χάρη στην άμυνά του, η οποία και χθες του έδωσε τη λύση απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

«Σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Στηριχθήκαμε για άλλη μία φορά στην πολύ καλή άμυνα σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση για ακόμα μία φορά των τερματοφυλάκων μας. Δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης, καθώς έχουμε μία περίοδο με πέντε αγώνες σε 14 μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γούσιος.

Αυτή η άμυνα είναι που κάνει την διαφορά καθώς επιθετικά ο «δικέφαλος» έχει περιθώρια βελτίωσης. Σε 8 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ δέχεται κατά μέσο όρο 22 τέρματα, ενώ η πανίσχυρη ΑΕΚ στα ίδια ματς έχει 20.75 και ο Ολυμπιακός μετρά 22.7 μέσο όρο παθητικό.

Για τους Θεσσαλονικείς, που δεν διαθέτουν το ίδιο δυνατό ρόστερ, το στατιστικό αυτό λέει πολλά για την δουλειά που έχει κάνει στην αμυντική λειτουργία του, που ουσιαστικά πάνω σε αυτήν θα ποντάρει στα play off όταν θα έρθει η ώρα να παίξει με τους συλλόγους της Αθήνας.

Τα τέρματα που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα

Φαίακας 18

Δράμα 19

Ζαφειράκης 24

Αερωπός 23

Φίλιππος Β. 28

Πυλαία 21

Φαίακας 23

Δράμα 20

@Photo credits: INTIME
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα