Eθνική χάντμπολ ανδρών: Η πρώτη ευκαιρία να γράψει ιστορία και να πάει στο Euro 2024

Δημήτρης Ντζάνης
Η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών παίζει με την Κροατία στα Χαλκίδα

bet365

Η εθνική ομάδα φιλοξενεί την Κροατία στη Χαλκίδα, έχοντας την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελική φάση Euro και τον Ιανουάριο του 2024 να ταξιδέψει στη Γερμανία.

Η μεγάλη στιγμή για το ελληνικό χάντμπολ έφθασε, με την εθνική ομάδα ανδρών να βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, που θα γίνει στη Γερμανία (10-28 Ιανουαρίου 2024).

To αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υποδέχεται την Κροατία την Τετάρτη (26/4, 18:00, ΕΡΤ Sports 3) στο γυμναστήριο της Κανήθου στη Χαλκίδα, με ελεύθερη είσοδο, για την 5η αγωνιστική των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης.

Με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες η εθνική ομάδα βρίσκεται στην κορυφή τού ομίλου, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος κι ενώ την Κυριακή (30/4) θα ακολουθήσει ο αγώνας με την Ολλανδία στο Άλμερε.

Η εθνική ομάδα στο σημείο που έφθασε, έχει την ευκαρία να μπει ανάμεσα στην Κροατία και την Ολλανδία και να πάρει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.

Σήμερα στη Χαλκίδα μπορεί να γραφτεί ιστορία απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του παγκόσμιου χάντμπολ, την Κροατία. Με νίκη φεύγει από τώρα για την τελική φάση, εξασφαλίζει και μαθηματικά την 2η θέση του ομίλου και θα παίξει για την πρωτιά στο εκτός έδρας ματς με την Ολλανδία.

Από τους οκτώ ομίλους οι δύο πρώτες ομάδες παίρνουν απευθείας την πρόκριση, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες 3ες των ομίλων, αφαιρώντας τα παιχνίδια με την τελευταία ομάδα του ομίλου. Και σε αυτή την περίπτωση τα σενάρια είναι υπέρ της Ελλάδας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε με αφορμή το παιχνίδι με την Κροατία: «Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και να συνεχίσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει που εμπεριέχει προσπάθεια, αγάπη και υποστήριξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο κομμάτι του ομίλου. Υπάρχει αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην ομάδα, αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες και θέλουμε να φανούμε αντάξιοι αυτών.

Αυτό που μας απασχολεί σε πρώτη φάση είναι να μπούμε στο παιχνίδι έτοιμοι ψυχικά και σωματικά. Θεωρώ ότι ίσως είναι από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία της Εθνικής.

Δεν θέλω να αναφερθώ με λεπτομέρειες στον αντίπαλο, όλοι γνωρίζουν το χαντμπολικό μέγεθος της Κροατίας και τι σημαίνει να κατακτήσουμε κάτι απέναντι σε αυτή την ομάδα.

Υπάρχουν πολλά σενάρια πρόκρισης, αλλά για να καταφέρουμε ένα από αυτά πρέπει να διεκδικήσουμε την κάθε φάση, το κάθε λεπτό γιατί μετράνε, οι πόντοι, οι διαφορές τερμάτων, τα πάντα.

Οι Κροάτες βρίσκονται στην 3η θέση, είναι μονόδρομος για αυτούς το ματς και σίγουρα θα θέλουν να αποδείξουν ότι κακώς εμείς βρισκόμαστε στην 1η θέση και αυτοί στην 3η.

Για αυτούς είναι μία συνθήκη παράξενη και μη αποδεκτή. Από την άλλη πλευρά εμείς θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το παιχνίδι και δεν πρέπει να αφήσουμε την υπόθεση πρόκριση στα χέρια τρίτων και άλλων ομάδων στους άλλους ομίλους.

Έχουμε μάθει με τον κόσμο στο πλευρό μας και ελπίζω ότι και θα δημιουργήσουν μία όμορφη ατμόσφαιρα, που θα μας βοηθήσει στο στόχο μας».

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Βέλγιο-Ολλανδία (21:10).

Η βαθμολογία

5ος όμιλος
(4η αγων.)

1.Ελλάδα 6
2.Ολλανδία 5
3.Κροατία 5
4.Βέλγιο 0


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα