Πέτρος Μπουκοβίνας στο Gazzetta: «Στην εθνική ομάδα παλεύουμε για τον διπλανό μας»

Δημήτρης Ντζάνης
Πέτρος Μπουκοβίνας στο Gazzetta: «Στην εθνική ομάδα παλεύουμε για τον διπλανό μας»

bet365

Ο Πέτρος Μπουκοβίνας μιλώντας στο Gazzetta με αφορμή τη νίκη της εθνικής ομάδας χάντμπολ επί της Ολλανδίας, εστίασε στις δυνατές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς και στο μεγάλο όνειρο όλων όσων την απαρτίζουν.

H εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών έζησε για ένα ακόμα παιχνίδι μεγάλες στιγμές το απόγευμα της Κυριακής (16/10) στο γυμναστήριο Κανήθου της Χαλκίδας, η νίκη επί της ισχυρής Ολλανδίας με 32-28 έφερε και το πρώτο δίποντο μπήκε στο σακούλι της, στο δρόμο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας το 2024.

Ο Πέτρος Μπουκοβίνας ήρθε από τη Γερμανία, για τα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών με τις Κροατία και Ολλανδία, ως παίκτης πλέον της Γκρόσβαλσταντ στην Μπουντεσλίγκα 2.

Ο 27χρονος τερματοφύλακας είχε τη δική του σημαντική συμβολή στη νίκη επί της Ολλανδίας, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο «Τάσος Καμπούρης», με τους διεθνείς να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα δύο παιχνίδια με το Βέλγιο στις 8 και 11 Μαρτίου 2023.

*Πέτρο, μεγάλη μάχη, και σπουδαία νίκη

«Είναι το προφίλ της ομάδας έτσι, ο ένας παίζει για τον άλλον, θα παλέψουμε για τον διπλανό μας μέχρι το τέλος, αυτό έχουμε χτίσει, κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Μας έδωσε ώθηση ο κόσμος, με τα παιδάκια που αγαπούν το χάντμπολ, αυτή η νίκη αποτελεί μεγάλο βήμα για το ελληνικό χάντμπολ και ένα τεράστιο αποτέλεσμα για εμάς.

Το σκεφτόμασταν από τη στιγμή της κλήρωσης αυτό το παιχνίδι και με αυτή την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, έγιναν ακόμα πιο σημαντικά τα παιχνίδια του Μαρτίου».

*Είναι η Χαλκίδα η έδρα που χρειαζόταν η εθνική ομάδα

«Είναι, είναι. Κάθε φορά που αγωνιζόμαστε στη Χαλκίδα απολαμβάνουμε την αγάπη, προσπαθούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, να προάγουμε τον αθλητισμό και το άθλημά μας, να το αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να πάει μπροστά, μόνο έτσι μπορεί να γίνει ένα βήμα παραπάνω».


*Πολλοί λένε πως αυτή είναι η καλύτερη εθνική ομάδα, αν όχι στην ιστορία του αθλήματος, αλλά των τελευταίων 15 και πλέον ετών.

«Αυτό είναι υπερβολή, θα μιλήσω γαι αυτό που ζούμε τώρα. Είμαστε πραγματικά ομάδα με κεφαλαία γράμματα. Όποιος μπαίνει μέσα, είτε είναι η πρώτη του, είτε η εκατοστή του συμμετοχή, θα δώσει τα πάντα, αυτό έχουμε κατακτήσει».

*Ανάμεσα στον 18χρονο Τόσκα, με τον 35χρονο Μάλλιο μεσολαβούν δύο γενιές

«Ναι, ο Τόσκας δεν έχει ζήσει καν το Euro του 2004, τι συζητάμε τώρα, είναι κάτι τρομερό».

Η νίκη επί της Ολλανδίας δημιουργεί προοπτική;

«Είναι μεγάλη κουβέντα, ο δρόμος είναι μακρύς, έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια, αν δεν νικήσουμε το Βέλγιο τον Μάρτιο, είναι σαν να μην κάναμε τίποτα. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια, το Βέλγιο θα παίξει τον Ιανουάριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα είναι μία στιβαρή ομάδα, ειδικά στην έδρα της».

boukovinas

Όμως ο δρόμος για τον μεγάλο στόχο, παραμένει ανοιχτός

«Είναι το μεγάλο όνειρο όλων των παιδιών, να πάμε σε μια μεγάλη διοργάνωση, ζούμε για αυτό, κοιμόμαστε και ξυπνάμε με αυτή τη σκέψη και όποιος πει το αντίθετο, λέει ψέματα».

Πώς είναι η ζωή σου στη Γερμανία;

«Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά είναι πολύ ωραία. Μιλάμε για χάντμπολ σε επαγγελματικό επίπεδο, παίζουμε σε γήπεδα με δύο και τρεις χιλιάδες κόσμο, είναι κάτι διαφορετικό, η κουλτούρα, τα πάντα γύρω από το χάντμπολ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα