Βοσνία – Ελλάδα 26-28: Δεν σταματά να γράφει ιστορία και πάει στα playoffs για το θαύμα της πρόκρισης (vids)

Βοσνία – Ελλάδα 26-28: Δεν σταματά να γράφει ιστορία και πάει στα playoffs για το θαύμα της πρόκρισης (vids)

bet365

Φοβερή η Εθνική Ανδρών, με την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα να επικρατεί και εκτός έδρας της Βοσνίας με 28-26, παίρνοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τα playoffs των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Κόντρα στο Μαυροβούνιο για το θαύμα της πρόκρισης.

Έχοντας κερδίσει μέσα στη Χαλκίδα με 24-17, η Εθνική Ανδρών πήγε στη Βοσνία για να υπερασπιστεί αυτό το +7 και να πάρει την πρόκριση στα playoffs των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ωστόσο αυτό δεν έφτανε για την ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, η οποία συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις επικράτησε και μέσα στην Τούζλα με 28-26 παίρνοντας πανηγυρικά την σπουδαία πρόκριση.

Εκεί θα βρει απέναντί της την μεγάλη ομάδα του Μαυροβουνίου, ωστόσο η Εθνική μας που δεν σταματά να κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη, δείχνει έτοιμη για ακόμα μία, προκειμένου να κάνει το μεγάλο όνειρο των φίλων του χάντμπολ πραγματικότητα.

Προβάδισμα 2 γκολ στο ημίχρονο

Στα του αγώνα και απέναντι σε ένα ιδιαίτερα θερμό κοινό των Βόσνιων, η Εθνική μας ομάδα μπήκε εξαιρετικά στο ματς και προηγήθηκε με 4-2. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους αντέδρασαν και κατάφεραν να προηγηθούν με 10-9 με το γυμναστήριο της Τούζλα να παίρνει «φωτιά». Μια «φωτιά» που σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κάψει τους παίκτες του Ζαραβίνα που με ένα 3-0 σερί κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2 γκολ (10-12).

Δεν θα έχαναν με τίποτα την πρόκριση

Στο δεύτερο ημίχρονο αρχικά η Βοσνία με ένα δικό της 2-0 κατάφερε να ισοφαρίσει, δίνοντας ελπίδες στους φίλους της, που ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τους Έλληνες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το 16-16 ανέβασε στροφές και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης σε μια ομάδα που πριν τη νίκη στη Χαλκίδα, είχε να την κερδίσει 16 χρόνια.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 5 γκολ (17-22) και μπορεί οι Βόσνιοι να προσπάθησαν να αντιδράσουν έστω για τη νίκη, καθώς η πρόκριση ουσιαστικά είχε χαθεί, αλλά οι παίκτες του Ζαραβίνα δεν τους άφησαν ούτε αυτό. Στο 25-26 και 26-27, δύο φορές ο Κωστακίδης έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην Εθνική που στο τέλος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Επόμενος αντίπαλος όπως αναφέραμε θα είναι το Μαυροβούνιο, με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για 13 ή 14 και η ρεβάνς 16 ή 17 Απριλίου.

Για την Ελλάδα 10 γκολ σημείωσε ο Μπόσκος και 7 ο Τζηράς. Για τους Βόσνιους από πέντε τέρματα σημείωσαν Όβτσινα και Κάντριτς.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-4, 5-5, 8-8, 10-10, 10-12 (ημχ), 13-13, 15-16, 17-21, 20-23, 22-26, 26-28

Bοσνία (Κόλινα): Bούκτσιτς 1, Όβτσινα 5, Χέρτσεγκ 2, Κάντριτς 5, Μπούριτς, Χάσελιτς 3, Αχμετάσεβιτς, Χαμίντοβιτς 4, Σόλιτς, Βέγκαρ, Κέσκιτς 1, Πέριτς, Νταβίντοβιτς 2, Γιοζίνοβιτς 1, Γκράτζιαν, Μούχοβιτς 2.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Κωστακίδης 4, Μπόσκος 10, Λιάπης 1, Μυλωνάς, Μάλλιος 2, Λοίζος, Μιχαηλίδης 1, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής 2, Τζηράς 7, Κανδύλας, Ηλιόπουλος, Κρητικός, Αραμπατζής 1.

Διαιτητές: Χόρασεκ- Νοβότνι (Τσεχία). Δίλεπτα: 3-5. Πέναλτι: 4/3 - 4/4

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα