Ερευνα για την επίθεση στους οπαδούς της ΑΕΚ στη Λισαβόνα, όλο το χρονικό

Ερευνα για την επίθεση στους οπαδούς της ΑΕΚ στη Λισαβόνα, όλο το χρονικό

Κώστας Ευθυμιάδης
Ερευνα για την επίθεση στους οπαδούς της ΑΕΚ στη Λισαβόνα, όλο το χρονικό

bet365

Σε μηνύσεις προχώρησε η ΑΕΚ στη Λισαβόνα, για την άνανδρη επίθεση 100 περίπου οπαδών της Σπόρτινγκ στους 15 φίλους της Ενωσης μετά το ματς για το European League στο χάντμπολ.

Σε μηνήσεις προχώρησε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Λισαβόνα, μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας με την Σπόρτινγκ για το European League.

Κατά την αποχώρηση των 15 περίπου οπαδών της ΑΕΚ από το γήπεδο, περίπου 100 άτομα τους είχαν στήσει καρτέρι στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων.

Για άγνωστο προς το παρόν λόγο, η εταιρία σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξη του γηπέδου, είχε κλείσει τις πόρτες με αποτέλεσμα οι φίλοι της ΑΕΚ να μην μπορούν να φύγουν.

Αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν οι οπαδοί της Σπόρτινγκ, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με λοστάρια, πέτρες και ότι άλλο βρήκαν μπροστά τους, ενώ υπάρχουν και -ανεπιβεβαίωτες- μαρτυρίες για οπαδό που κρατούσε μαχαίρι.

Κατά την άνανδρη αυτή επίθεση, τραυματίστηκαν τρεις οπαδοί της ΑΕΚ στη μύτη και το κεφάλι και διακομίσθηκαν για προληπτικούς λόγους κυρίως στο νοσοκομείο. Τα ξημερώματα ωστόσο τους δόθηκε εξιτήριο.

Οι παράγοντες της Ενωσης κάλεσαν την αστυνομία αμέσως μετά το περιστατικό και προχώρησαν σε μηνύσεις, ενώ δόθηκαν καταθέσεις για την σοκαριστική επίθεση που δέχτηκαν οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν και αναζητά τους δράστες, ενώ ζητήθηκε και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του γηπέδου.

Η ομάδα βρέθηκε αμέσως στο πλευρό των τραυματιών, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα όπως και η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» σήμερα.
Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ αναμένεται να κάνει και επίσημη καταγγελία και στην EHF ζητώντας την τιμωρία των αντιπάλων.


@Photo credits: eurokinissi, ΑΕΚ 1924

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα