Πιέσεις για παραιτήσεις στην Παγκόσμια ομοσπονδία χάντμπολ μετά το bikini-gate με την ομάδα της Νορβηγίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Πιέσεις για παραιτήσεις στην Παγκόσμια ομοσπονδία χάντμπολ μετά το bikini-gate με την ομάδα της Νορβηγίας

bet365

H Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ πιέζονται για παραιτήσεις με αφορμή το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην γυναικεία ομάδα μπιτς χάντμπολ της Νορβηγίας, επειδή… δεν φορούσαν μπικίνι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο στόχαστρο, ακόμη και επωνύμων από όλο τον πλανήτη, έχουν βρεθεί η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ.

Αφορμή είναι το γεγονός ότι η γυναικεία ομάδα του μπιτς χάντμπολ δέχτηκε πρόστιμο περίπου 1.500 ευρώ επειδή δεν φορούσε… μπικίνι στην διάρκεια διεθνών αγώνων.

Οι παίκτριες, διαμαρτυρόμενες για σεξισμό, φόρεσαν σορτσάκια-κολάν αντί για μπικίνι και αγωνίστηκαν με αυτά. Κι εδώ έρχεται το παράδοξο της ιστορίας, καθώς η Παγκόσμια ομοσπονδία έχει κανονισμό που υποχρεώνει τις αθλήτριες του μπιτς χάντμπολ να αγωνίζονται με μπικίνι, τα οποία στο κάτω μέρος δεν θα πρέπει να είναι στα πλάγια άνω των 10 εκατοστών!

Αντίθετα, στους άνδρες επιτρέπονται τα σορτς και γι’ αυτό υπήρξε η αντίδραση της γυναικείας ομάδας, η οποία αποθεώθηκε στο Twitter, ακόμη και από celebrities όπως η τραγουδίστρια Pink, η οποία προσφέρθηκε να πληρώσει αυτή το πρόστιμο!

Με αφορμή το πρόστιμο, οργανώσεις ανά τον κόσμο που έχουν ως αντικείμενο την προστασία των γυναικών αθλητριών, με επιστολή τους ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Χασάν Μουσταφά, αλλά και της Ευρωπαϊκής, Μάικλ Βίντερερ.

Τα κορίτσια βρήκαν από άλλα σπορ υποστήριξης, όπως το βόλεϊ, με την πρόεδρο της Νορβηγικής ομοσπονδίας να αναφέρει: «Το 2021 δεν θα έπρεπε να είναι θέμα αυτό».
Η Νορβηγική ομοσπονδία, που στάθηκε στο πλευρό των αθλητριών, πλήρωσε το πρόστιμο και διαμαρτυρήθηκε προς τις δύο κορυφαίες ομοσπονδίες του αθλήματος για τους κανονισμούς, δείχνοντας την στήριξή τους στα κορίτσια της ομάδας.

Οι ομάδες μπιτς χάντμπολ της Νορβηγίας

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία μετά τον σάλο ανταποκρίθηκε λέγοντας ότι το ζήτημα του ρουχισμού στους αγώνες, θα συζητηθεί εντός Αυγούστου στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Τελευταία Νέα