Γυμναστική: Τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Γυμναστική: Τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής αποκάλυψε τα κριτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 τόσο στην ενόργανη, όσο και στην ρυθμική.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής αποκάλυψε τα κριτήρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 τόσο στην ενόργανη, όσο και στην ρυθμική.

Συνολικά στο Παρίσι θα αγωνιστούν 318 αθλητές, εκ των οποίων οι 192 στην ενόργανη, 94 στην ρυθμική και 32 στο τραμπολίνο, με τις προκρίσεις να ξεκινούν από φέτος το φθινόπωρο.

Η πρόκριση στην ενόργανη

Στην ενόργανη γυμναστική οι συμμετοχές των κρατών που θα έχουν εκπροσώπηση στο ομαδικό, θα είναι με πέντε αθλητές, από τους οποίους κάποιοι θα μπορούν να έχουν συμμετοχή και στο ατομικό.

Σε κράτη που δεν θα έχουν πρόκριση στο ομαδικό, θα μπορούν να συμμετέχουν ως και 3 αθλητές συνολικά σε ατομικά όργανα.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Λίβερπουλ το διάστημα 29 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου, θα προκριθούν οι τρεις ομάδες που θα ανέβουν στο βάθρο του ομαδικού.

Οι υπόλοιπες 9 που θα ακολουθήσουν, θα προκύψουν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στην Αντβέρπ, ενώ εκεί θα δοθούν και 8 εισιτήρια στους άνδρες και 14 στις γυναίκες, σε ατομικό επίπεδο.

Από εκεί και πέρα, προκρίσεις θα κριθούν από την σειρά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, όπως είχε γίνει και πέρυσι στο Τόκιο. Στη λίστα προκρίσεων θα είναι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 όπου θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι.

Η πρόκριση στην ρυθμική

Στην ρυθμική οι πρώτες προκρίσεις θα δοθούν φέτος το διάστημα 14-18 Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σόφιας. Τόσο στο ομαδικό όπου θα προκριθούν οι ομάδες που θα ανέβουν στο βάθρο, όσο και στο ατομικό, θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια (επίσης στις 3 που θα πάρουν τα μετάλλια).

Επόμενη ευκαιρία το Παγκόσμιο του 2013 στην Βαλένθια όπου θα δοθούν 14 ατομικά εισιτήρια και 5 ομαδικά. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τα Ηπειρωτικά πρωταθλήματα του 2014.
Οσον αφορά το τραμπολίνο, το Παγκόσμιο του 2023 και η σειρά του Παγκόσμιου Κυπέλλου που θα διαρκέσει ως το 2024, θα κρίνει τα 32 εισιτήρια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η ενόργανη γυμναστική θα γίνει στο κλειστό του Μπερσί το διάστημα 27 Ιουλίου – 5 Αυγούστου, η ρυθμική 8-10 Αυγούστου Porte de la Chapelle Arena και το τραμπολίνο στο Μπερσί στις 2 Αυγούστου.

 

Τελευταία Νέα