Τσουμελέκα για δηλώσεις Πετρούνια: «Ο Λευτέρης είναι στον σύλλογο Ολυμπιονικών, μας στηρίζει όλες τις γυναίκες»

Newsroom
Τσουμελέκα για δηλώσεις Πετρούνια: «Ο Λευτέρης είναι στον σύλλογο Ολυμπιονικών, μας στηρίζει όλες τις γυναίκες»

bet365

Έλληνες και Ελληνίδες πρωταθλητές σχολίασαν την αρχική δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής έκανε μία άκρως αμφιλεγόμενη τοποθέτηση που αμφισβήτησε κατ' ουσίαν κάποιες καταγγελίες και άφησε αιχμές λέγοντας πως δεν έχει δει αθλητή που έχει πετύχει τους στόχους του να προχωρεί σε ανάλογη καταγγελία.

Όπως ήταν λογικό τα λόγια του σήκωσαν πλήθος οργισμένων αντιδράσεων και λίγες ώρες αργότερα προσπάθησε να ανακαλέσει μέσω social media, ενώ το βράδυ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ζήτησε δημόσια συγγνώμη, παραδεχόμενος το λάθος του.

Η εκπομπή «Το πρωινό μου» ζήτησε από Έλληνες και Ελληνίδες πρωταθλητές/τριες να σχολιάσουν τις αρχικές δηλώσεις του χρυσού Ολυμπιονίκη των κρίκων.

Η πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Λευτέρης έκανε αυτή τη δήλωση. Ένα ολόκληρο κίνημα με τα λόγια του το διαγράφει. Δεν ξέρω τι προσπαθεί να κάνει. Οι γυναίκες που μίλησαν αλλά και οι άνδρες, οι άνθρωποι που τόλμησαν να μιλήσουν και επιτυχημένοι ήταν και δε φοβήθηκαν και έλυσαν τα εσωτερικά τους θέματα και βγήκαν προς τα έξω για να μπορέσουν να δώσουν την ώθηση και στον άλλο κόσμο να μιλήσει. Θα πρότεινα να ασχοληθεί με τους κρίκους που είναι πάρα πολύ καλός και να πάψει να μιλάει.»

«Δεν είναι παράπονο ο βιασμός»

Ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης από πλευράς του τόνισε: «Όλη η τοποθέτηση είναι λάθος. Δεν είναι παράπονο ο βιασμός. Θέλω να πιστεύω ότι επειδή είναι καλό παιδί, το λίγο που γνωρίζω, δεν έχει σχέση με αυτή τη δήλωση. Έκανε λάθος... Το να μεταφράζουμε και να λέμε ποινικά αδικήματα να τα λέμε αδικήματα... Τι σημαίνει παράπονο;»

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο μέλος της εθνικής ομάδας πόλο, Μάριος Καπότσης σημείωσε: «Πρέπει να είμαι όλοι μια γροθιά σε τέτοια θέματα και να κατακρίνουμε τέτοια γεγονότα. Δεν ξέρω ο Λευτέρης γιατί το είπε. Νομίζω θα συμφωνούσε μαζί μου».

Ο Παραολυμπιονίκης στο μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης: «Τον πήρα απευθείας τηλέφωνο και τον ρώτησα τι ακριβώς εννοούσε. Τι ουσιαστικά υπονοούσε γιατί υπάρχουν καταγγελίες πολύ σοβαρές και είναι αδιαμφισβήτητες. Μου απάντησε ότι δεν εννοεί ανθρώπους που κατήγγειλαν ποινικά αδικήματα. Αλλά ανθρώπους που καπηλεύονται της δημοσιότητας που παίρνουν κάποιες καταγγελίες και φτιάχνουν ιστορίες».

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο βάδην το 2004 Αθανασία Τσουμελέκα ανέφερε πως: «Ο Λευτέρης έχει δύο κοριτσάκια, δεν θα μπορούσε να εννοεί κάτι άλλο. Είναι στον σύλλογο Ολυμπιονικών και μας στηρίζει όλες τις γυναίκες συνεχώς. Εγώ όταν το άκουσα δεν μπήκα καν στη σκέψη ότι εννοεί κάτι τέτοιο. Του ήρθε απότομα η ερώτηση και εννοούσε ότι εμείς στη γυμναστική δεν έχουμε τέτοια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα