Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης: Ελπίζει σε πρόκριση σε τελικό ο Γκίνης

Newsroom
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης: Ελπίζει σε πρόκριση σε τελικό ο Γκίνης

bet365

Εδωσαν τη μάχη τους στα προκριματικά των οργάνων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής οι Ελληνες πρωταθλητές.

Στη μάχη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας ρίχτηκαν οι πρωταθλητές της Εθνικής ανδρών, Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Σπύρος Γκίνης και Στέφανος Τσολακίδης.

Οι έξι πρωταθλητές συμμετείχαν στον προκριματικό της κατηγορίας τους, έχοντας καλές αλλά και άτυχες στιγμές.

Αισιόδοξο μήνυμα έστειλε με την εμφάνισή του στην πόλη Κιτακιούσου ο πρωτοεμφανιζόμενος στον θεσμό Σταύρος Γκίνης, ο οποίος έλαμψε στους κρίκους με 13,666 β., επίδοση που τον φέρνει μέχρι στιγμής στην 4η θέση μεταξύ των υποψηφίων φιναλίστ και του επιτρέπει να ονειρεύεται την είσοδο στην οκτάδα του τελικού.

Θετικό πρόσημο είχε και η παρουσία του επίσης «πρωτάρη» σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, Στέφανου Τσολακίδη (12,800 β. στον πλάγιο ίππο, 12,200 β. στο δίζυγο).

Θεωρητικές πιθανότητες πρόκρισης στους τελικούς της διοργάνωσης διατηρεί, εκτός του Γκίνη, ο Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 77,431 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (έδαφος: 12,500 β., πλάγιος ίππος: 11,166 β., κρίκοι: 13,133 β., άλμα: 13,766 β., δίζυγο: 13,533 β., μονόζυγο: 12,833 β.), συγκομιδή χαμηλότερη από τον στόχο που είχε θέσει, η οποία πάντως τον φέρνει προς το παρόν μέσα στην προνομιούχο 24άδα: Μετά την ολοκλήρωση των δύο από τους συνολικά οκτώ ομίλους του προκριματικού ανδρών, βρίσκεται στη 10η θέση της προσωρινής κατάταξης.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Τανταλίδης δεν κατάφερε να δείξει τις σπουδαίες δυνατότητές του, καθώς βαθμολογήθηκε με 13,033 β. στις ασκήσεις εδάφους και 12,166 β. στον πλάγιο ίππο, ενώ μακριά από τον καλύτερο εαυτό τους έμειναν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (13,400 β. στους κρίκους, 6ος μέχρι στιγμής στο αγώνισμα) και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (10,566 β. στο έδαφος) στο φινάλε μίας δύσκολης χρονιάς.

Ο προκριματικός των ανδρών συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο (Τετάρτη 20/10, 03:20-14:50 ώρα Ελλάδας) με τους υπόλοιπους έξι ομίλους, μετά τη διεξαγωγή των οποίων θα προκύψουν οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού, καθώς και οι οκτώ φιναλίστ σε καθένα από τα όργανα.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED