Η Ρωσική ομοσπονδία «τελείωσε» μέλος της για μια απόφαση σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ρωσική ομοσπονδία «τελείωσε» μέλος της για μια απόφαση σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Με σκληρή επίθεση η ρωσική ομοσπονδία απαγόρεψε στην Ναταλία Κούζμινα να βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές της FIG κατηγορώντας την πως δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει απόφαση σκάνδαλο στο Τόκιο από τους κριτές, που έδωσαν σε Ισραηλινή αθλήτρια το χρυσό στο σύνθετο ατομικό.

Η Ρωσία απέσυρε την συμμετοχή της Νατάλια Κούζμινα από τους υποψήφιους στις εκλογές των τεχνικών επιτροπών της Παγκόσμιας ομοσπονδίας γυμναστικής, μετά το «σκάνδαλο» που προέκυψε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Οι Ρώσοι έκαναν μεγάλο θέμα το γεγονός ότι στο σύνθετο ατομικό δεν πήρε το χρυσό μετάλλιο η Ντίνα Αβέρινα, αλλά η Ισραηλινή Ντινόι Ασραμ, θεωρώντας πως οι κριτές αδίκησαν την αθλήτριά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Παγκόσμια ομοσπονδία, οι κριτές δέχτηκαν απειλές από την ρωσική αντιπροσωπεία. Το θέμα έφτασε μέχρι την κυβέρνηση του Πούτιν, με υπουργούς να κάνουν επίθεση στην FIG, αλλά και την Κούζμινα, θεωρώντας πως κι αυτή έπαιξε ρόλο στο να χάσει η συμπατριώτισσά τους το χρυσό μετάλλιο.

Θεωρώντας πως «δεν είναι σε θέση να κρίνει σωστά» τις αθλήτριες, της απαγόρευσαν το δικαίωμα να βάλει ξανά υποψηφιότητα και την πέταξαν ουσιαστικά και εκτός ομοσπονδίας.

«Αποσύρεται το όνομά της εξαιτίας της άθλιας συμπεριφοράς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ανέφερε η πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ιρίνα Ουσμάνοβα.

«Το άτομο που έκανε ότι έκανε, δυστυχώς προέρχεται από την Ρωσία. Αλλά δεν είναι πραγματική Ρωσίδα αυτή. Θα είμαστε καλύτερα χωρίς αυτήν γιατί κανείς δεν θα τολμούσε να κάνει ότι έκανε η συγκεκριμένη» είπε η Ουσμάνοβα για την Κούζμινα, την οποία κατηγορεί ότι δεν αντέδρασε στα παράπονα της εθνικής ομάδας για το αποτέλεσμα και άφησε να περάσει το -άδικο πέρα για πέρα- αποτέλεσμα υπέρ της Ισραηλινής.

«Πλέον δεν έχει καμία δουλειά με τις εκλογές, με την ομοσπονδία, ή την Ρωσία. Δεν έχει καμία σχέση με μας» είπε συνεχίζοντας την επίθεσή της η Ουσμάνοβα.
Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε λόγο για «έγκλημα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου».

Η Ασραμ είχε πτώση στην κορδέλα, όμως παρ’ όλα αυτά οι κριτές της έδωσαν καλύτερη βαθμολογία από την Αβέρινα που έκανε ένα άρτιο πρόγραμμα και πήρε χαμηλότερο σκορ κατά 0.150. Ηταν η πρώτη φορά που η Ρωσία έχασε το χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα μετά το 1996.

 

Τελευταία Νέα