Με προειδοποίηση τιμωρήθηκε προπονητής στην Ουγγαρία που έχει κατηγορηθεί για ψυχολογική βία

Με προειδοποίηση τιμωρήθηκε προπονητής στην Ουγγαρία που έχει κατηγορηθεί για ψυχολογική βία

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής τιμώρησε την Ουγγρική και έναν προπονητή με… προειδοποίηση μετά από καταγγελίες για ψυχολογική βία.

Με μια απλή προειδοποίηση τιμωρήθηκε η Ουγγρική ομοσπονδία γυμναστικής και ο προπονητής της εθνικής ομάδας της ενόργανης, Ιμρε Ντρακόζι από την Παγκόσμια ομοσπονδία (FIG).

Ο Ντρακόζι κατηγορήθηκε από την Νόρα Φέχερ, αθλήτρια της εθνικής ομάδας, πως της ασκούσε ψυχολογική βία και η Επιτροπή Ηθικής της FIG. Υπήρχαν μία σειρά από περιστατικά τα οποία κατέθεσε η αθλήτρια και η Επιτροπή έκρινε πως θα πρέπει να υπάρξει προειδοποίηση προς την ομοσπονδία ώστε να πάρει μέτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι κυρώσεις θα είναι αρκετά σοβαρές.

Ο Ντρακόζι πλέον για έξι μήνες θα προπονεί υπό την επίβλεψη ανθρώπων ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα ξεπεράσει πάλι τα όρια, ενώ θα πρέπει να πληρώσει και το κόστος γι’ αυτό, το οποίο φτάνει στα 915 ευρώ ανά μήνα. Την ίδια ώρα, η ομοσπονδία της Ουγγαρίας θα πρέπει να απολογηθεί στην αθλήτρια δημόσια.
Η Φέχερ παραπονέθηκε για έναν τραυματισμό στα γόνατά της το 2019, αλλά ο Ντρακόζι αποφάσισε να την πετάξει εκτός ομάδας μόνιμα, με τους γονείς της να κάνουν έγγραφο παράπονο στην ομοσπονδία της Ουγγαρίας, η οποία τους αγνόησε εντελώς.

Στην έρευνα που έγινε από ανεξάρτητη επιτροπή, επιβεβαιώθηκε πως η αθλήτρια είχε σοβαρό τραυματισμό στα γόνατα και πως ο προπονητής της έδειξε αδιαφορία στο πρόβλημα της Φέχερ, πετώντας την εκτός εθνικής ομάδας. Παράλληλα ωστόσο αποδείχθηκε πως οι δυο τους είχαν έρθει σε κόντρα στην διάρκεια ενός καμπ στην Κροατία την ίδια χρονιά, καθώς την έστειλε πίσω στην Ουγγαρία.

Ο Ντρακόζι έστειλε επιστολή στους γονείς της και την ομοσπονδία, λέγοντας πως λόγω της συμπεριφοράς της «δεν έχει καμία θέση στην ομάδα».
Η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας της Ουγγαρίας ανέφερε πως «η Φέχερ ήταν δύσκολη στον χειρισμό λόγω της συμπεριφοράς της» και δεν έκρινε πως υπήρχαν στοιχεία που να δικαιολογούν τους ισχυρισμούς ψυχολογικής βίας» κάτι που η FIG απέρριψε.

 

Τελευταία Νέα