Epiq, ID.2, Raval: 400 χλμ. αυτονομία στα 25.000 ευρώ

Epiq, ID.2, Raval: 400 χλμ. αυτονομία στα 25.000 ευρώ
Τα μικρά ηλεκτρικά των Skoda, Volkswagen και Cupra θα κατασκευάζονται στην Ισπανία και θα κυκλοφορήσουν το 2025.

Το Volkswagen Group πατάει... γκάζι όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. Μέσα στο 2024 θα λανσάρει περισσότερα από 30 νέα μοντέλα, αρκετά εκ των οποίων θα είναι ηλεκτρικά. Ιδιαίτερα σημανικό όμως για τον γερμανικό όμιλο είναι και το 2025, καθώς είναι η χρονιά κατά την οποία θα κυκλοφορήσουν τα τρία μικρά ηλεκτρικά SUV.

Πρόκειται για τα Cupra Raval, Skoda Epiq και Volkswagen ID. 2all, τα οποία θα βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Μαρτορέλ, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη.

Θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MEB-Lite του Volkswagen Group, θα είναι προσθιοκίνητα (σε αντίθεση με τα πισωκίνητα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ) και θα έχουν αυτονομία άνω των 400 χλμ, στον κύκλο WLTP.

Εξίσου σημαντικό είναι, προκειμένου να γίνουν ελκυστικά στο ευρωπαϊκό κοινό, ότι η αρχική τιμή τους θα είναι περίπου 25.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με την κρατική επιδόσητη - μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» - η τιμή θα υποχωρεί γύρω στις 20.000 ευρώ.

To Volkswagen Group θα επενδύσει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου κυψελών μπαταριών στο Μαρτορέλ. Έτσι θα μειώνονται τα κόστη logistics αλλά και θα περιορίζεται το αποτύπωμα άνθρακα, με όφελος στο περιβάλλον αλλά και την τιμή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Photo Credits: Volkswagen Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!