Skoda: Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι... Epiq (vid)

Skoda: Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι... Epiq (vid)

Κώστας Παστρίμας
Skoda: Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι... Epiq (vid)
Η Skoda εξηλεκτρίζεται ακόμα περισσότερο, επεκτείνοντας το ηλεκτρικό της χαρτοφυλάκιο με ένα νέο μοντέλο που ονομάζεται Epiq.

Το Skoda Epiq, που αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2025, αναδεικνύεται ως το δεύτερο από τα έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα που η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τα επόμενα χρόνια. Τοποθετούμενο στο σημαντικό για την αγορά τμήμα των υπο-compact SUV, το Epiq προορίζεται να κερδίσει τους λάτρεις της ηλεκτροκίνησης με τον σύγχρονο σχεδιασμό και τις προηγμένες τεχνολογίες του.

Skoda Epiq
Φωτογραφίες: Skoda

Με τιμή κοντά στα 25,000 ευρώ και μήκος 4,1 μέτρα, το Epiq προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό και χωρητικότητα αποσκευών έως 490 λίτρα. Η διακριτική και λειτουργική αισθητική του Modern Solid, η οποία ενσωματώνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό σχεδιασμό, συνδυάζεται με έναν ψηφιακό κόσμο νέων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών βοήθειας οδήγησης.

Skoda Epiq
Φωτογραφίες: Skoda

Το Epiq θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που θα διαθέτει εσωτερικό σχεδιασμό Modern Solid, εστιάζοντας στη χρήση ανθεκτικών, πρακτικών και βιώσιμων υλικών. Η προσέγγιση «κινητό πρώτα» της Skoda ενισχύει την ψηφιακή εμπειρία του χρήστη, με το Epiq να υποστηρίζει επίσης φόρτιση δύο λατευθύνσεων, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε μια κινούμενη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας.

Skoda Epiq
Φωτογραφίες: Skoda

Το ξεχωριστό και εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα Epiq, που προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «έπος», υπογραμμίζει την προσπάθεια της Skoda να προσφέρει ένα όχημα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και πολυσύνθετη λειτουργικότητα. Η κατασκευή του θα γίνει στην Παμπλόνα της Ισπανίας, σε ένα κοινό έργο ανάπτυξης και παραγωγής των εκπροσώπων του Group Volkswagen: Skoda, Cupra και Volkswagen.

Skoda Epiq
Φωτογραφίες: Skoda

Με τη δέσμευση για επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στη μετάβασή της προς την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια, η Skoda κάνει ένα σημαντικό βήμα με την παρουσίαση του Epiq. Αυτό το νέο μοντέλο δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας, αλλά και ένα έργο που αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της Skoda στην καινοτομία και στη βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!