Volkswagen ID.2: Η ηλεκτρική παραλλαγή του Polo GTI έχει 226 ίππους

Volkswagen ID.2: Η ηλεκτρική παραλλαγή του Polo GTI έχει 226 ίππους

Volkswagen ID.2: Η ηλεκτρική παραλλαγή του Polo GTI έχει 226 ίππους
Το ηλεκτρικό σουπερμίνι θα κατασκευάζεται στην Ισπανία και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2025.

Οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στο gMotion επιβεβαιώθηκαν και η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο στο οποίο θα βασιστεί το ηλεκτρικό της σουπερμίνι. Το ID. 2all κάνει χρήση της πλατφόρμας ΜΕΒ όμως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά (όπως το ΙD.3) είναι προσθιοκίνητο. Με μήκος στα 4,05 μέτρα έχει μέγεθος όσο το Polo, όμως οι εσωτερικοί του χώροι παραπέμπουν στο Golf. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 490 λίτρων!

Volkswagen ID. 2all

Εγκαινιάζοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volkswagen, το πρωτότυπο ID. 2all θα φθάσει σχεδόν... αυτούσιο στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο λογικά θα ονομάζεται ID.2. Θα κατασκευάζεται από το 2025 στο εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ και στόχος είναι η αρχική του τιμή να βρίσκεται κάτω από το όριο των 25.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάσαμε το ηλεκτρικό βαν Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. 2all

Ο ηλεκτροκινητήρας του ID. 2all αποδίδει 226 ίππους και η μπαταρία του προσφέρει αυτονομία περίπου 450 χλμ. στον κύκλο WLTP. Μέσω ταχυφορτιστή, η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί 20 λεπτά. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Η βασική έκδοση του αυτοκινήτου παραγωγής αναμένεται να έχει πάντως μικρότερη ισχύ. Λογικά η έκδοση με τους 226 ίππους θα είναι η GTX (όπως στην περίπτωση του ID.4), που θα αποτελεί την ηλεκτρική παραλλαγή του διάσημου Polo GTI. Ο εξοπλισμός του ID. 2all περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως η ημιαυτόνομη οδήγηση Travel Assist και οι προβολείς IQ.LIGHT.

Volkswagen ID. 2all

Το ID.2 είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει έως το 2026 η Volkswagen. Ανάμεσα σε αυτά είναι το νέο ID.3 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το ID. Buzz με το μακρύ μεταξόνιο για 7θέσια καμπίνα, το sedan ID.7 αλλά και ένα compact SUV. Στη γερμανική εταιρεία εργάζονται και για ένα μίνι ηλεκτρικό (πιθανώς θα ονομάζεται ID.1), το οποίο θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ. Βέβαια η τιμή του εξαρτάται από το κόστος της ενέργειας, των πρώτων υλών και άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Volkswagen ID. 2all

Photo Credits: Volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!