Mitsubishi: Τα νέα ASX και Colt βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα

Νίκος Γιαννούλας
Mitsubishi: Τα νέα ASX και Colt βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα
Η ιαπωνική εταιρεία που το 2020 ανακοίνωσε την παύση της εξέλιξης οχημάτων για την ευρωπαϊκή αγορά, επανέρχεται με ένα πλάνο λανσαρίσματος σημαντικών νέων μοντέλων.

Ήταν Ιούλιος του 2020 όταν η Mitsubishi αποφάσισε να σταματήσει την εξέλιξη και παρουσίαση αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή αγορά. Είχαν προηγηθεί τα προβλήματα με τη δίωξη του άλλοτε κραταιού επικεφαλής της συμμαχίας Renault - Nissan - Mitsubishi Alliance, του Κάρλος Γκον, που δημιούργησαν κλίμα δυσπιστίας αλλά και αναμονής μεταξύ των εταίρων.

Mitsubishi Colt
Mitsubishi Colt. Image credit: Γ. Καραγιωργάκης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συμμαχίας το 2020, η κάθε μάρκα θα προσπαθούσε να ενδυναμώσει τη θέση της στις αγορές που είχε ήδη ισχυρή παρουσία. Για τη Mitsubishi οι αγορές αυτές δεν περιελάμβαναν την Ευρώπη και έτσι η ιαπωνική μάρκα ανακοίνωσε τότε ότι σταματά την εξέλιξη και παρουσίαση ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων για τη γηραιά ήπειρο. Χωρίς όμως να αποσύρει την παρουσία της από αυτή και συνεχίζοντας να υποστηρίζει το δίκτυό της.

Mitsubishi ASX
Mitsubishi ASX. Image credit: Γ. Καραγιωργάκης

Η αρχική ανακοίνωση προέβλεπε μια τριετή περίοδο αναστολής των ευρωπαϊκών μοντέλων της Mitsubishi και πράγματι, το 2023 η ιαπωνική μάρκα επανήλθε με ένα πλάνο καινούργιων αυτοκινήτων. Τα πρώτα, το νέο Mitsubishi Colt και Mitsubishi ASX τα γνωρίσαμε ήδη στη χώρα μας.

Αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τα Eclipse Cross και Space Star, ενώ ένα ακόμα εξηλεκτρισμένο SUV μεγαλύτερου μεγέθους προγραμματίζεται να λανσαριστεί. Στόχος της Mitsubishi είναι να επιστρέψει στον όγκο ταξινομήσεων του 2019, δηλαδή στις περίπου 130.000 μονάδες μέσα στο 2024.

Τα δύο νέα μοντέλα, τα Colt και ASX, βρίσκονται στην καρδιά της κατηγορίας B που είναι η πιο δημοφιλής στη χώρα μας και στην Ευρώπη, έχουν δείξει τη δυναμική τους στη γκάμα της Renault και έτσι ο στόχος της ιαπωνικής μάρκας δείχνει απόλυτα εφικτός. Καλώς ήρθες και πάλι Mitsubishi.

Images credits: Mitsubishi media, Γ. Καραγιωργάκης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!