MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ χάνει και τον αγώνα στο Όστιν

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ χάνει και τον αγώνα στο Όστιν
Ο τραυματισμός του Ισπανού από την Πορτογαλία θα τον κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του πίστα.

Η Repsol Honda ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα χάσει τον επόμενο αγώνα του MotoGP, που είναι το Grand Prix των ΗΠΑ αυτού του Σαββατοκύριακου στο Όστιν, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από τον τραυματισμό στο χέρι που αποκόμισε στο Πορτιμάο.

Ο Ισπανός αναβάτης μετά τον τραυματισμό του υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και δεν έτρεξε στο GP Αργεντινής, που ήταν ο επόμενος αγώνας στο πρόγραμμα του MotoGP. Εκτός Αργεντινής έμεινε και ο Μιγκέλ Ολιβέιρα, πάνω στον οποίο έπεσε ο Μάρκεθ στο Πορτιμάο.

Στον αγώνα της Πορτογαλίας ο Μάρκεθ τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διπλού long lap, για τη σύγκρουση που προκάλεσε στο ξεκίνημα του αγώνα, στο σημείο δηλαδή που τραυματίστηκε και ο ίδιος. Η διατύπωση των αγωνοδικών στην ανακοίνωση της ποινής οδήγησε στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να την εκτίσει στην Αργεντινή και αφού δεν πήρε μέρος σε εκείνον τον αγώνα έπαυε η υποχρέωσή του.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα η FIM έβγαλε νέα ανακοίνωση, στην οποία διευκρίνιζε ότι ο Μάρκεθ θα πρέπει να εκτίσει την ποινή στον επόμενο αγώνα που θα πάρει μέρος. Η διευκρίνιση αυτή δεν άρεσε στη Honda, που υπέβαλε ένταση η οποία θα εξεταστεί από το Εφετείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το Εφετείο θα αποφανθεί αν και πότε ο Ισπανός θα εκτίσει τελικά την προαναφερθείσα ποινή.

&

Η ανακοίνωση της Repsol Honda αναφέρει: «Μετά την πρόσφατη αξονική τομογραφία, ο Μαρκ Μάρκεθ και η ιατρική του ομάδα, με επικεφαλής τον Δρ. Ιγκνάθιο Ροτζέρ ντε Όνια, στο νοσοκομείο Ruber Internacional στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν ότι το τραύμα στο πρώτο μετακάρπιο βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία επούλωσης. Έπειτα από συνεννόηση με τη Repsol Honda Team και το HRC, όλοι οι εμπλεκόμενοι επέλεξαν να αφήσουν τον τραυματισμό να επουλωθεί πλήρως και να αποφύγουν τυχόν περιττούς κινδύνους. Ο Μαρκ Μάρκεθ θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης στο σπίτι του, προκειμένου να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!