MotoGP, Μάρκεθ: «Αποδέχομαι την ποινή που μου επιβλήθηκε, λυπάμαι για τον Ολιβέιρα»

MotoGP, Μάρκεθ: «Αποδέχομαι την ποινή που μου επιβλήθηκε, λυπάμαι για τον Ολιβέιρα»
Ο Ισπανός αναβάτης της Honda στο MotoGP παραδέχτηκε το λάθος του, το οποίο όπως είπε οφείλεται σε μπλοκάρισμα του εμπρός τροχού του.

Με ποινή long-lap δύο γύρων στο προσεχές GP Αργεντινής (2 Απριλίου) τιμωρήθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ για τη σύγκρουση με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα κατά τον τρίτο γύρο του πρώτου φετινού αγώνα του MotoGP, στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Ο αναβάτης της Repsol Honda και πολυπρωταθλητής του MotoGP παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος, το απέδωσε όμως όχι στην προσπάθειά του να περάσει τον Μάρτιν ή τον Ολιβέιρα, αλλά σε μπλοκάρισμα του εμπρός τροχού. Ο Μάρκεθ ανέφερε ότι τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί του χέρι και στο γόνατο, οπότε λογικά θα δώσει το «παρών» στον επόμενο αγώνα.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Μαρκ Μάρκεθ στα social media:

«Καταρχάς θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για τον Ολιβέιρα, την ομάδα του και τους Πορτογάλους φιλάθλους, καθώς αυτός ήταν ο αγώνας του. Έκανα ένα πραγματικά μεγάλο λάθος, όμως δεν ήταν πρόθεσή μου να συμβεί. Δεν ήθελα καν να προσπεράσω τον Μάρτιν εκείνη τη στιγμή, όμως μπλόκαρε ο εμπρός τροχός μου. Ίσως το εμπρός ελαστικό σκληρής γόμας δεν είχε φθάσει στην ιδανική θερμοκρασία. Άφησα το φρένο και η μοτοσικλέτα κινήθηκε προς το εσωτερικό μέρος της στροφής. Απέφυγα τον Μάρτιν, όμως είχα επαφή με τον Ολιβέιρα. Αμέσως κατευθύνθηκα προς τον Μιγκέλ, αλλά και αργότερα στο ιατρικό κέντρο πήγα να τσεκάρω πώς είναι. Ευτυχώς δείχνει να είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσον αφορα εμένα, πονάω στο δεξί μου χέρι και στο γόνατό μου, όμως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή. Αποδέχομαι και σέβομαι πλήρως τη διπλή ποινή long-lap κατά το GP Αργεντινής, καθώς υπέπεσα σε λάθος».

Κανονικά θα αγωνιστεί στην Αργεντινή και ο Ολιβέιρα, καθώς η ομάδα του, η CryptoDATA RNF MotoGP, ανακοίνωσε ότι δεν έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι. Ο Πορτογάλος αναγνώρισε ότι ο Μάρκεθ δεν το έκανε επίτηδες, σχολίασε όμως ότι το σημείο εκείνο δεν ενδείκνυται για προσπέραση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!