MotoGP: H Honda άσκησε έφεση στην ποινή του Μαρκ Μάρκεθ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: H Honda άσκησε έφεση στην ποινή του Μαρκ Μάρκεθ
Ο απόηχος του ατυχήματος στο Πορτιμάο και της ποινής που πήρε ο Μάρκεθ συνεχίζεται και παίρνει νέα τροπή με τη Repsol Honda να αναλαμβάνει δράση.

Το σίριαλ με την ποινή του Μαρκ Μάρκεθ για το ατύχημα που προκάλεσε στο ξεκίνημα του πρώτου αγώνα της χρονιάς για το MotoGP στο Πορτιμάο συνεχίζεται με νέα επεισόδια. Αρχικά οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Ισπανό με ποινή δύο long lap στον αγώνα της Αργεντινής, που είναι ο επόμενος στο πρόγραμμα (31 Μαρτίου-2 Απριλίου).

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Μάρκεθ δεν θα τρέξει στην Αργεντινή λόγω της χειρουργικής επέμβασης στο χέρι του, φάνηκε -λόγω της διατύπωσης της απόφασης- ότι δεν θα εκτίσει την ποινή. Λίγες ημέρες αργότερα όμως η FIM εξέδωσε ανακοίνωση που διευκρίνιζε ότι ο Ισπανός αναβάτης θα εκτίσει κανονικά την ποινή του στον επόμενο αγώνα που θα πάρει μέρος.

Η Repsol Honda όμως δεν συμφωνεί με αυτήν την ανακοίνωση, η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου των κανονισμών του MotoGP, και κατέθεσε έφεση κατά της ποινής που έχει επιβληθεί στον αναβάτη της.

Αυτή η έφεση πιθανότατα θα εκδικαστεί την Πέμπτη πριν από τον αγώνα από τους FIM Appeals Stewards (Αγωνοδίκες Εφέσεων της FIM), ένα ξεχωριστό σώμα τριών ατόμων που λειτουργει παράλληλα με την κανονική Επιτροπή των Αγωνοδικών του Grand Prix της Αργεντινής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Repsol Honda

«Σε σχέση με την ποινή που επέβαλε η FIM στον Μαρκ Μάρκεθ για το περιστατικό που συνέβη στο Grand Prix της Πορτογαλίας, η Repsol Honda Team θεωρεί ότι η τροποποίηση της ποινής συνίστατο σε αλλαγή κριτηρίων σχετικά με το πότε έπρεπε να εφαρμοστεί η ποινή και ότι αυτή η τροποποίηση εκδόθηκε από τη FIM δύο ημέρες αφότου η αρχική κύρωση ήταν οριστική και οριστική και δεν συνάδει με τους ισχύοντες κανονισμούς της FIM για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Για το λόγο αυτό, η Repsol Honda Team σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα προσφυγής που προσφέρονται από τους ισχύοντες κανονισμούς για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντά της, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάζονται ως αποτέλεσμα του τελευταίου ψηφίσματος, και ειδικότερα έχει υποβάλει δεόντως Έφεση ενώπιον των εφετείων της FIM».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!