Formula 1: H Red Bull αναμένει νέους «κλώνους» του μονοθεσίου της

Formula 1: H Red Bull αναμένει νέους «κλώνους» του μονοθεσίου της
Στην αυστριακή ομάδα πιστεύουν πως θα δουν μονοθέσια αντίπαλων ομάδων να αντιγράφουν την RB19.

Πριν εφαρμοστούν οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί στη Formula 1 το 2022, υπήρξαν διάφορες φωνές που υποστήριζαν ότι δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα δούμε μονοθέσια να μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους. Στον εναρκτήριο αγώνα του 2023 η Red Bull Racing κυριάρχησε στο Grand Prix Μπαχρέιν, κάνοντας το 1-2 με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο στο ντεμπούτο του με την Aston Martin. H νέα AMR23 είναι ένα σαφώς βελτιωμένο μονοθέσιο σε σύγκριση με την προκάτοχό της, ωστόσο στη Red Bull υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία αντιγραφή του δικού τους μονοθεσίου. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τρία μέλη της αυστριακής ομάδας, τους Κρίστιαν Χόρνερ, Χέλμουτ Μάρκο και Σέρχιο Πέρεζ.

Ο 49χρονος Βρετανός επικεφαλής των «ταύρων», μιλώντας στο πλαίσιο του Grand Prix Μπαχρέιν, δήλωσε πως περιμένει και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν σύντομα τη δική τους φιλοσοφία: «Πιστεύω πως το παράθυρο λειτουργίας των τωρινών μονοθεσίων είναι πολύ στενό. Οι τρεις κορυφαίες ομάδες έχουν δημιουργήσει τη δική τους φιλοσοφία. Μία ομάδα υιοθέτησε τη φιλοσοφία μας και είχε κέρδη. Οπότε κάποια στιγμή τα μονοθέσια θα μοιάζουν μεταξύ τους και όλοι ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη συνέχεια της σεζόν. Μπορούν μέσα σε λίγες εβδομάδες να αλλάξουν την εμφάνιση ενός μονοθεσίου. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στους επόμενους αγώνες, με διαφορετική άσφαλτο σε κάθε πίστα και το πώς θα αποδίδουν τα ελαστικά. Πιστεύω πως τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα».

Μαξ Φερστάπεν

Μία ομάδα που αναμένεται να αλλάξει φιλοσοφία σχεδιασμού είναι η Mercedes-AMG. Ήδη από τις χειμερινές δοκιμές στο Σακχίρ, η ομάδα είχε επιβεβαιώσει πως θα φέρει στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων που θα αλλάξει την εμφάνιση της W14 E-Performance.

Έπειτα από το αρνητικό ξεκίνημα στο 2023, ο επικεφαλής της, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε πως πρέπει να αλλάξουν φιλοσοφία σχεδιασμού. Η εξέλιξη αυτή, είναι άγνωστο το αν θα επηρεάσει τα σχέδια που είχε δρομολογήσει από το χειμώνα.

Mercedes W14

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!