Formula 1: Ο Φερστάπεν θέλει τον Αλόνσο στη μάχη του τίτλου

Formula 1: Ο Φερστάπεν θέλει τον Αλόνσο στη μάχη του τίτλου
Ο Ολλανδός θέλει να δει ένα νέο διεκδικητή του φετινού πρωταθλήματος της F1 και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ισπανό οδηγό της Aston Martin.

Έπειτα από την πρεμιέρα της φετινής σεζόν της Formula 1, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στον Φερνάντο Αλόνσο και στην Aston Martin. O Ισπανός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix Μπαχρέιν και ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας στην 3η θέση. Η εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari τον βοήθησε, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου είχε δείξει πως έχει εξαιρετική ταχύτητα.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο πρώτος αγώνας δεν προσφέρεται για συμπεράσματα και η μάχη του πρωταθλήματος είναι ανοικτή. Ο νικητής του Grand Prix Μπαχρέιν, Μαξ Φερστάπεν, σε ερώτηση που του τέθηκε τόνισε πως θα ήθελε να παλέψει με τον Αλόνσο για τον τίτλο.

«Ελπίζω πως ο Φερνάντο θα είναι επίσης στη μάχη για το πρωτάθλημα. Για πολλά χρόνια δεν υπήρχε η πιθανότητα να παλέψει για τις πρώτες θέσεις. Είμαι χαρούμενος για τη θέση που βρίσκεται μετά τον πρώτο αγώνα», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Φερνάντο Αλόνσο

Επιπλέον ο Ολλανδός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Aston Martin και πιστεύει πως θα κατακτήσουν ακόμα και νίκες στο 2023: «Στην Aston Martin θέλουν να κερδίσουν, απέκτησαν πολύ καλό προσωπικό και τα πράγματα θα γίνουν γι’ αυτούς ακόμη καλύτερα. Φέτος θα είναι δύσκολο να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Όμως η δυνατότητα για νίκες είναι σίγουρα στο τραπέζι. Έχω υπάρξει κι εγώ στη θέση αυτή, να τερματίζεις 20 με 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, αλλά παρ' όλα αυτά να κερδίζεις Grand Prix εντός της σεζόν. Υπάρχουν κάποιες πίστες που ταιριάζουν πολύ στο μονοθέσιο που έχεις. Σίγουρα έχουν ένα πολύ δυνατό πακέτο και φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη που θα κάνουν».

Ο Αλόνσο ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο από το Grand Prix Κατάρ του 2021, όταν ήταν οδηγός της Alpine. Έως τώρα, όλα δείχνουν πως η απόφασή του να αποχωρήσει από τους Γάλλους ήταν σωστή.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!