Formula 1, Πέρεζ: «Ωραίο που είχαμε τρεις… Red Bull στο βάθρο»

Formula 1, Πέρεζ: «Ωραίο που είχαμε τρεις… Red Bull στο βάθρο»
Ο οδηγός της Red Bull Racing αστειεύτηκε αναφερόμενος στις ομοιότητες ανάμεσα στην RB19 και την AMR23 της Aston Martin F1.

Ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2023 βρήκε τη Red Bull Racing στην κορυφή, με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ να κάνουν το 1-2 στο Μπαχρέιν.

Πίσω τους τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, που απέδειξε και με το παραπάνω πως φέτος θα είναι μία εξαιρετική χρονιά για την Aston Martin, χαρίζοντας της την δεύτερη παρουσία της στο βάθρο σε 50 συμμετοχές στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Οι τρεις τους βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, εκεί όπου ο Μεξικανός έριξε μία ξεκάθαρη σπόντα αναφερόμενος στις ομοιότητες ανάμεσα στο δικό του μονοθέσιο και το μονοθέσιο του Ισπανού.

«Είναι ωραίο που είχαμε τρία μονοθέσια της Red Bull στο βάθρο», είπε ο 33χρονος. Βλέπετε από το πρώτη της μεγάλη σχεδιαστική αναβάθμιση πέρυσι, στο Grand Prix της Βαρκελώνης, η Aston Martin ακολουθεί ξεκάθαρα τα σχεδιαστικά χνάρια της Red Bull.

Φερνάντο Αλόνσο

Η φετινή RB19 έχει παρόμοιες κι απ’ ότι φαίνεται εξίσου αποδοτικές λύσεις με την AMR23 και υπάρχει εξήγηση για αυτό: η μετακίνηση του άλλοτε επικεφαλής αεροδυναμικής της Red Bull Racing, Νταν Φάλοουζ, στους «πράσινους», στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα, ο Βρετανός έχει πάρει μαζί του στην ομάδα του Σίλβερστον και αρκετούς ακόμα τεχνικούς, που όλοι τους πέρασαν τα τελευταία χρόνια στο Μίλτον Κινς.

Επιστρέφοντας στον κεφάτο Πέρεζ, όταν η ερώτηση που ακολούθησε απευθύνθηκε «…στον Φερνάντο και τους οδηγούς της Red Bull, έσπευσε να διορθώσει: «Όλοι οδηγοί της Red Bull είμαστε».

Σέρχιο Πέρεζ

Ο οδηγός από τη Γουαδαλαχάρα πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την Aston και τον Φερνάντο τόσο ψηλά. Νομίζω πως έχουν κάνει απίστευτη προσπάθεια και ήταν πολύ ωραίο που είδα τον Φερνάντο στο βάθρο στον πρώτο του αγώνα με τη νέα του ομάδα. Νομίζω πως έχουν ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Σε κάποιες πίστες θα είναι σίγουρα διεκδικητές της νίκης. Είναι μία μακρά σεζόν, όλα μπορούν να συμβούν».

Red Bull Racing και Aston Martin πάνε στον επόμενο αγώνα της σεζόν, στη Σαουδική Αραβία, όντας στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κατασκευαστών.

Σέρχιο Πέρεζ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!