Formula 1, Βολφ: «Πρέπει να αλλάξουμε concept για να επιστρέψουμε στις νίκες»

Formula 1, Βολφ: «Πρέπει να αλλάξουμε concept για να επιστρέψουμε στις νίκες»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG αποδέχθηκε πως η ομάδα του θα επιστρέψει στην κορυφή της F1 μόνο αν αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία στο μονοθέσιό της.

Κακά μαντάτα για τους φίλους της Mercedes-AMG Petronas καθώς πριν καν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας, ο επικεφαλής των «ασημί βελών», Τότο Βολφ, ουσιαστικά πετά λευκή πετσέτα!

Ο Αυστριακός είναι από τους λίγους στα paddock που δεν μασάει τα λόγια του και αυτό αποδείχθηκε τώρα, αφού παραδέχθηκε από πολύ νωρίς πως η σχεδιαστική φιλοσοφία της W14, η οποία αποτελεί εξέλιξη της περυσινής W13, είναι λανθασμένη.

Σύμφωνα με τον Βολφ, η γερμανική ομάδα καλείται να κάνει στροφή 180 μοιρών αν θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Χάμιλτον και Ράσελ

«Δεν πιστεύω πως αυτό το πακέτο θα αποδειχθεί ανταγωνιστικό. Δώσαμε τα πάντα το Χειμώνα, τώρα πρέπει να ανασυνταχτούμε και κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε με τους μηχανολόγους μας, που δεν είναι απολύτως δογματικοί για τίποτα. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες και πρέπει να αποφασίσουμε την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί ώστε να κερδίζουμε αγώνες. Μπορούμε να το κάνουμε και φέτος αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, να πάρουμε αποφάσεις», είπε ο Βολφ στο motorsport.com.

Μάλιστα, έθεσε χρονοδιάγραμμα που δεν κοιτάει βαθιά στο μέλλον αλλά κάνει λόγο για αποφάσεις πριν τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

Τότο Βολφ

«Είμαστε αγωνιζόμενοι, δεν τον βάζουμε ποτέ κάτω, παλεύουμε σε κάθε περίοδο για να βρεθούμε στην κορυφή. Αν δεις τη σειρά κατάταξης σήμερα, λες πως δεν είναι ρεαλιστικός στόχος. Όμως σκέφτομαι τι μπορούμε να βρούμε την επόμενη εβδομάδα; Τι μπορούμε να προσθέσουμε στο αυτοκίνητο; Ποια είναι η αλλαγή κατεύθυνσης που πρέπει να κάνουμε; Και πόσο γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα, θα μπορούμε να αλλάξουμε ρότα στο πλοίο από φέτος; Ήταν μόνο οι πρώτες κατατακτήριες του 2023. Γι’ αυτό δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα για φέτος, όντας όμως ρεαλιστής λέγοντας πως πρέπει να αλλάξουμε πολλά σε αυτό το μονοθέσιο», πρόσθεσε ο Βολφ.

Στις πρώτες κατατακτήριες του 2023, ο Τζορτζ Ράσελ σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο ενώ ο Λιούις Χάμιλτον τον έβδομο.

Λιούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!