Formula 1: Η Ferrari δεν έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του Μπινότο

Formula 1: Η Ferrari δεν έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του Μπινότο
Στις τάξεις της Scuderia Ferrari δεν έχουν αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ματία Μπινότο στο ρόλο του διευθυντής της ομάδας της F1 από το 2023.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1, επισημοποιήθηκε πως ο Ματία Μπινότο θα αποχωρήσει από τη Scuderia Ferrari. O Ιταλός παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, με την παραίτησή του να γίνεται δεκτή, με ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου.

Το γεγονός αυτό ήρθε έπειτα από μία μέτρια όπως αποδείχθηκε σεζόν, που όμως είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Σαρλ Λεκλέρ κέρδισε τους δύο από τους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, όμως η Ferrari κέρδισε μόλις άλλους δύο μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Με τους τίτλους να μην επιστρέφουν στο Μαρανέλο, η πίεση στο πρόσωπο του Μπινότο ήταν μεγάλη, με τον ιταλικό Τύπο να «σφυροκοπεί» διαρκώς, με δημοσιεύματα περί αποχώρησής του. Η Ferrari είχε διαψεύσει τις φήμες, όμως η αλλαγή διοίκησης αποδείχθηκε πως ήταν μονόδρομος.

Ματία Μπινότο

Στην ανακοίνωσή της, η Ferrari τονίζει πως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασης του Μπινότο. Ο άνθρωπος που θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και την 1η Ιανουαρίου του 2023. Έως τότε σύμφωνα με το The Race, o CEO της Ferrrari, Μπενεντέτο Βίνια, θα αναλάβει τη λειτουργία της ομάδας στο εργοστάσιο.

Έχει ενδιαφέρον πως σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η αλλαγή διοίκησης στη Scuderia ήρθε έπειτα από πιέσεις της πλευράς του Λεκλέρ. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη φήμες πως ο υποψήφιος για το ρόλο του Μπινότο, Φρέντερικ Βασέρ, θέλει τον Μονεγάσκο σε ρόλο νούμερο ένα οδηγού. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά από την κοινή τους θητεία στη Sauber (νυν Alfa Romeo) το 2018.

Ferrari F1

Στις τάξεις της Ferrari επικρατεί ανησυχία, πως λόγω των κακών αποτελεσμάτων, ο Λεκλέρ θα αποχωρήσει για άλλη ομάδα, με τη Mercedes να είναι ένας πιθανός προορισμός.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!