Formula 1: Το νέο αφεντικό θα θέλει ξεκάθαρο Νο1 στη Ferrari

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Το νέο αφεντικό θα θέλει ξεκάθαρο Νο1 στη Ferrari
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η έλευση του Φρεντρίκ Βασέρ στο Μαρανέλο θα είναι καλά νέα για τον Σαρλ Λεκλέρ.

Η νέα εβδομάδα αναμένεται να φέρει και τις επικείμενες αλλαγές στο στρατόπεδο της Ferrari. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Ματία Μπινότο θα αποτελέσει παρελθόν για τη Scuderia, με τον Φρεντρίκ Βασέρ της Alfa Romeo να παρουσιάζεται ως αντικαταστάτης του.

Παρότι ακόμα δεν έχουμε κάτι επίσημο, μόνο φημολογία, είναι χαρακτηριστικό πως η Gazzetta dello Sport έχει ήδη περάσει σε δημοσιεύματα για την «επόμενη ημέρα» στο Μαρανέλο.

Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

Συγκεκριμένα, εστιάζει στη φιλοσοφία του Βασέρ, που αναμένεται να αλλάξει άρδην την προσέγγιση των «κόκκινων», οι οποίοι φέτος πληγώθηκαν -μεταξύ άλλων- από την ισότητα ανάμεσα στους δυο οδηγούς, ακόμα κι όταν αυτή δεν βοηθούσε καθόλου τις ελπίδες του Σαρλ Λεκλέρ στη μάχη του τίτλου.

Όμως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο Γάλλος μάνατζερ θα προχωρήσει σε λογική ξεκάθαρου Νο1 στην ιταλική ομάδα. Και σε αυτή τη περίπτωση, ευνοημένος θα είναι ο Μονεγάσκος, με τον οποίο συνεργάστηκαν άλλωστε τo 2018, όταν ο Λεκλέρ οδηγούσε για λογαριασμό της Alfa Romeo.

Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ

Γίνεται μάλιστα αναφορά και σε περυσινές δηλώσεις του Βασέρ, που μαρτυρούν τις προθέσεις του. Σε αυτές έλεγε: «Τα τελευταία 25 χρόνια, όλα τα επιτυχημένα project έχουν στηθεί γύρω από έναν οδηγό που αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Στη Ferrari αυτός ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ, στη Renault ο Φερνάντο Αλόνσο, στη Red Bull Racing ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στη Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον».

Όμως καλό είναι να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε πρώτα να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί το σενάριο αποχώρησης του Μπινότο. Μετά αν αυτός που θα τον διαδεχθεί θα είναι ο Βασέρ και μόνο τότε, το αντίκτυπο που θα έχει αυτή η αλλαγή.

Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!