Formula 1: Θέμα χρόνου η συμφωνία Ντε Βρις και AlphaTauri

Formula 1: Θέμα χρόνου η συμφωνία Ντε Βρις και AlphaTauri
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να προκαλέσει «ντόμινο εξελίξεων» στο μετεγγραφικό παζάρι της F1.

Η Scuderia AlphaTauri είχε ανακοινώσει πως οι Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα θα παραμείνουν στο δυναμικό της και το 2023. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες τα δεδομένα άλλαξαν. Το σίριαλ της μετεγγραφικής περιόδου άρχισε με τον Φερνάντο Αλόνσο να υπογράφει στην Aston Martin και τον Όσκαρ Πιάστρι, που προοριζόταν για διάδοχός του στη γαλλική ομάδα, να συμφωνεί με την McLaren.

Η Alpine έχοντας δεχθεί δύο... πισώπλατες μαχαιριές, έστρεψε την προσοχή της στον Πιέρ Γκασλί, με τη Red Bull να είναι διατεθειμένη να τον αποδεσμεύσει, εφόσον βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη. Πρώτος στόχος ήταν ο οδηγός του Indycar, Κόλτον Χέρτα, όμως η FIA δεν θέλησε να του απονέμει super license.

Η λύση εν τέλει βρέθηκε στο Grand Prix Ιταλίας, όπου ο Νικ Ντε Βρις έκανε το ντεμπούτο του για λογαριασμό της Williams και εντυπωσίασε τερματίζοντας στην 9η θέση. Τρεις ημέρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας ο 27χρονος Ολλανδός εθεάθη με τον σύμβουλο της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, ενώ έκανε παράλληλα δοκιμές στην Ουγγαρία με την Alpine.

Νικ Ντε Βρις

Οι πληροφορίες στο Grand Prix Σιγκαπούρης έκαναν λόγο για σίγουρη συμφωνία μεταξύ Ντε Βρις και Scuderia AlphaTauri, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να επισημοποιηθεί η μετακίνηση του Ολλανδού στην ιταλική ομάδα στο επερχόμενο Grand Prix Ιαπωνίας. Αυτό πιστεύει και ο Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος μας προϊδέασε σχετικά.

«Πραγματοποιούμε συζητήσεις. Ελπίζουμε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα την επόμενη εβδομάδα. Υποθέτω πως θα αποφασιστούν όλα μέχρι τη Σουζούκα. Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση με τον Γκασλί και μετά θα αποφασίσουμε ποιος θα έρθει στην AlphaTauri. Δεν πρέπει να χάσει η AlphaTauri. Πρέπει να είναι ένας πολύ γρήγορος και υψηλού επιπέδου οδηγός», ανέφερε ο Μάρκο στο ORF.

Το χρονικό σημείο ανακοίνωσης του Ντε Βρις στην AlphaTauri είναι ιδανικό, μιας και η Σουζούκα είναι υπό την ιδιοκτησία της Honda, την εταιρεία που δίνει κινητήρες στις ομάδες της Red Bull. Σε περίπτωση που θα συμβεί αυτό, τότε είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει η ανακοίνωση της Alpine για τον Γκασλί.

Πιέρ Γκασλί

Φωτογραφίες: Williams, Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!