Formula 1: Η FIA βάζει τέλος στο όνειρο του Χέρτα

Formula 1: Η FIA βάζει τέλος στο όνειρο του Χέρτα
Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Κόλτον Χέρτα, το οποίο θα του έδινε την ευκαιρία να μεταβεί στην F1 από τη σεζόν του 2023.

Τους τελευταίους μήνες το όνομα του σταρ του Indycar, Κόλτον Χέρτα έχει συνδεθεί με πιθανή του μετακίνηση στη Formula 1 από την επόμενη σεζόν. Η Red Bull Racing ενδιαφέρθηκε για τις υπηρεσίες του, σκοπεύοντας να τον τοποθετήσει στην Scuderia AlphaTauri, έτσι ώστε να παραχωρήσει στην Alpine τον Πιέρ Γκασλί. Ωστόσο, υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα: ο Αμερικανός δεν διέθετε τους 40 βαθμούς που απαιτούνταν στην αγωνιστική του άδεια, που θα του εξασφάλιζαν τη super licence ώστε να βρίσκεται στο grid της F1 την επόμενη χρονιά.

Το στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας προσπάθησε να ασκήσει πίεση στην FIA και στις υπόλοιπες ομάδες ώστε να δοθεί στον Χέρτα εξαίρεση. Αρκετά ήταν τα επιχειρήματα που έθεσε, όμως η προσπάθειά της έπεσε στο κενό. Ο 22χρονος έχει συνολικά 32 από τους 40 βαθμούς που απαιτούν οι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Αρκετοί στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα πως το σύστημα δεν βοηθά τους οδηγούς του Indycar να μεταβούν στη Formula 1.

Κόλτον Χέρτα

Οι τελευταίες εξελίξεις ανάγκασαν την FIA να τοποθετηθεί δημόσια για την περίπτωση του Χέρτα, μέσω εκπροσώπου της: «Η FIA δεν θα δεχθεί πίεση από οποιαδήποτε ομάδα σε αποφάσεις που αφορούν τους βαθμούς της Super Licence. Ο Πρόεδρος της FIA έχει εφαρμόσει στιβαρή διακυβέρνηση και θα τηρήσουμε τους κανονισμούς. Η FIA επιβεβαιώνει πως υπήρξε αίτηση και μέσω έρευνας υπήρξε επιβεβαίωση από την FIA ότι ο οδηγός Κόλτον Χέρτα δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βαθμών για να του χορηγηθεί Super Licence».

Έτσι λοιπόν, η υπόθεση Χέρτα φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει για τη Red Bull Racing η οποία στρέφει αλλού την προσοχή της. Τις τελευταίες ημέρες έχει μπει στο παιχνίδι της απόκτησης του Νικ Ντε Βρις, ο οποίος εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στη Μόντσα. Ο Ολλανδός έχει προσφορές από τρεις ομάδες και αναμένεται να τον δούμε στο grid την επόμενη σεζόν.

Νικ Ντε Βρις

Όσο για τον Χέρτα, ο Αμερικανός το 2023 μπαίνει στο τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με την Andretti Autosport και σίγουρα αναμένεται να εξετάσει τις επιλογές του για το 2024. Εκτός από τις υποχρεώσεις του στο Indycar, o 22χρονος θα είναι μέλος της BMW Team RLL στους αγώνες αντοχής της IMSA.

Φωτογραφίες: Andretti Autosport, Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!