Formula 1: O Πιάστρι στη McLaren το 2023

Formula 1: O Πιάστρι στη McLaren το 2023
Η βρετανική ομάδα κέρδισε την υπόθεση στο δικαστήριο και από του χρόνου θα έχει στις τάξεις της τον Αυστραλό πρωταθλητή της F2.

Το σίριαλ της υπόθεσης Όσκαρ Πιάστρι ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος για τη McLaren, η οποία ανακοίνωσε τον Αυστραλό ως τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Ρικάρντο για το 2023. Για να αποκτήσει τον πρωταθλητή της Formula 2 του 2021, έπρεπε να αναγνωριστεί επίσημα το συμβόλαιό του από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων, με την Alpine να διεκδικεί επίσης τα δικαιώματά του.

Το CRB (Contract Recognition Board) αναγνώρισε πως το συμβόλαιο που o Πιάστρι υπέγραψε με τη McLaren στις 4 Ιουλίου του 2022 είναι αυτό που ισχύει νομικά και μάλιστα αναφέρει πως ο Αυστραλός θα είναι οδηγός της ομάδας του Ουόκινγκ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 21χρονος παίρνει τη θέση του Ρικάρντο, ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου από το βρετανικό εργοστάσιο προτού συμπληρώσει δύο χρόνια στην ομάδα.

Η McLaren λίγο πριν την έναρξη του FP2 στο Grand Prix Ολλανδίας, ανακοίνωσε κι επίσημα την άφιξη του Πιάστρι στην ομάδα, με τον Αυστραλό να δηλώνει: «Είμαι τρομερά ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου στη Formula 1 με μία ομάδα με τόσο μεγάλο πρεστίζ όπως η McLaren και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Η ομάδα έχει μεγάλη παράδοση στο να δίνει ευκαιρίες σε νέα ταλέντα και ανυπομονώ να δουλέψω δίπλα στον Λάντο Νόρις και να ωθήσουμε την ομάδα στις μπροστά θέσεις του grid. Είμαι συγκεντρωμένος στο ντεμπούτο μου το 2023 και να ξεκινήσω την καριέρα μου στην F1 στα χρώματα της παπάγια».

Ο επικεφαλής της McLaren, Αντρέας Σάιντλ, μίλησε για το νέο απόκτημα της ομάδας του: «Όλη η ομάδα είναι ενθουσιασμένη στο να καλωσορίσει τον Όσκαρ το 2023. Έχει μια εξαιρετική καριέρα μέχρι σήμερα και είμαστε σίγουροι πως μαζί με τον Λάντο θα μας βοηθήσει να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός».

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην Alpine και το ποιος οδηγός θα βρεθεί δίπλα στον Έστεμπαν Οκόν, με τους μνηστήρες να είναι αρκετοί.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!