Formula 1: Τρεις ομάδες διεκδικούν τον Ντε Βρις

Formula 1: Τρεις ομάδες διεκδικούν τον Ντε Βρις
Η επίδοση του Νικ Ντε Βρις στο GP Ιταλίας είχε ως αποτέλεσμα τρεις ομάδες να διεκδικούν την υπογραφή του για το 2023.

Το Grand Prix Ιταλίας αποτέλεσε ένα αγώνα πέρα από τα συνηθισμένα για τη Williams. H βρετανική ομάδα είδε τον Άλεξ Άλμπον να βγαίνει νοκ-άουτ λόγω σκωληκοειδίτιδας και πλέον αναρρώνει στο σπίτι του ώστε να είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα στη Σιγκαπούρη. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον αναπληρωματικό της οδηγό, Νικ Ντε Βρις, να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1.

Ο Ολλανδός «άρπαξε» την ευκαιρία από τα μαλλιά και εντυπωσίασε με την εμφάνισή του κατακτώντας την 9η θέση στο Grand Prix, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας στο 2022. Αυτό εκτόξευσε την αξία του Ντε Βρις, ο οποίος πλέον είναι πόλος έλξης για αρκετές ομάδες όσον αφορά την επόμενη σεζόν. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο ολλανδικό σόου Humberto, τρεις είναι οι ομάδες που διεκδικούν την υπογραφή του.

«Δεν πιστεύω πως μπορώ απλά να διαλέξω, τα πράγματα είναι ακόμα εκτός του χεριού μου. Είμαι σε συζητήσεις με τη Williams εδώ και πάρα πολύ καιρό και απλά έτυχε να κάνω το ντεμπούτο μου με την ομάδα. Θα ήταν λογικό να συνεχίσω μαζί τους. Με την Alpine είμαι σε συζητήσεις από τον Ιούλιο και θα κάνω δοκιμές μαζί τους στη Βουδαπέστη αυτή την εβδομάδα. Όπως έχει διαρρεύσει, ήμουν στην Αυστρία την προηγούμενη εβδομάδα για να συναντήσω τον Χέλμουτ Μάρκο και μιλήσαμε για το μέλλον. Αυτά είναι τα γεγονότα προς το παρόν. Οπουδήποτε κι αν βρω θέση στο grid, θα είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο Ντε Βρις.

Νικ Ντε Βρις

H Williams είναι μία λογική επιλογή, μιας και οι απογοητευτικές εμφανίσεις του Νίκολας Λατίφι δεν αφήνουν περιθώρια στον Καναδό να συνεχίσει να βρίσκεται στη Formula 1 μία ακόμη σεζόν. Η Alpine έχασε τους Φερνάντο Αλόνσο και Όσκαρ Πιάστρι και ψάχνει την καλύτερη δυνατή λύση δίπλα στον Έστεμπαν Οκόν, με τον Γάλλο να έχει δηλώσει ανοικτά πως θέλει για teammate τον Μικ Σουμάχερ. Η Scuderia AlphaTauri εξασφαλίζει μία θέση στην οικογένεια της Red Bull στον Ντε Βρις, ο οποίος μπορεί μελλοντικά να γίνει teammate του Μαξ Φερστάπεν. Επιπλέον, καθώς ο Ντε Βρις είναι μέλος της Mercedes-AMG, η αυστριακή ομάδα μπορεί να αντλήσει πολλές γνώσεις από τη μεγάλη αντίπαλό της. Σε περίπτωση που μεταβεί στην ιταλική ομάδα, ο Πιέρ Γκασλί θα μετακομίσει στην Alpine.

Στο ενδεχόμενο πάντως ο Ολλανδός να μην καταφέρει να βρεθεί στο grid της F1 το 2023, το μέλλον του είναι ήδη εξασφαλισμένο. Ο Ντε Βρις έχει συμβόλαιο με την Toyota Gazoo Racing για να αγωνιστεί στο WEC το 2023, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει και στη Formula E με τη Maserati.

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!