Formula 1, Φερστάπεν: «Κρατήστε το στόμα σας κλειστό»

Formula 1, Φερστάπεν: «Κρατήστε το στόμα σας κλειστό»
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 έδωσε τη δική του «φιλική» του συμβουλή προς τους αντίπαλους της Red Bull Racing, αναφερόμενος στη φημολογία γύρω από τα όρια στους προϋπολογισμούς.

Σίγουρα το Grand Prix Σιγκαπούρης δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που περίμενε η Red Bull Racing, μιας και βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση. Η αυστριακή ομάδα κατηγορείται από αντιπάλους της πως παραβίασε τους οικονομικούς κανονισμούς της Formula 1 το 2021, κάτι το οποίο αν αποδειχθεί από την FIA δεν αποκλείεται να επιφέρει βαριά ποινή.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ανέφερε στο The Race: «Γνωρίζω από πού προέρχονται όλα αυτά οπότε δεν με πειράζει».

H FIA αναμένεται να δημοσιοποιήσει την έρευνά της την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Την περσινή σεζόν η Red Bull Racing επέστρεψε στην κορυφή της Formula 1 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών από τον Φερστάπεν. Όμως οι αντίπαλοί της υποστηρίζουν πως αν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών, τότε η ομάδα του Μίλτον Κινς απέκτησε αγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο την περασμένη χρονιά, όσο και τη φετινή.

Μαξ Φερστάπεν

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το αν είναι σίγουρος πως η ομάδα του θα αποφύγει ποινές, ο Φερστάπεν ανέφερε: «Λοιπόν, με τα όσα ακούω από την ομάδα, ναι. Φυσικά οι άλλες ομάδες ξεκινούν να μιλούν για την όλη κατάσταση ενώ δεν έχουν καμία πληροφορία. Το βρίσκω ανόητο αυτό. Απλά κρατήστε το στόμα σας κλειστό».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κράτησε αποστάσεις: «Δεν δίνω ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα. Όλα είναι ψίθυροι προς το παρόν. Δεν γνωρίζω πολλά για να κάνω κάποιο σχόλιο. Ειλικρινά έχω πίστη στον πρόεδρο της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ με τον τρόπο που έχει παρουσιάσει τον εαυτό του σχετικά με το πόσο αυστηρός και ξεκάθαρος με τους κανόνες είναι. Οι κανόνες είναι κανόνες γι’ αυτά τα πράγματα και μπορούν να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην απόδοση των μονοθεσίων, οπότε πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά. Αλλά όπως ανέφερα, δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Θα δούμε».

Μαξ Φερστάπεν

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!