Formula 1: Ο Αλόνσο υπέγραψε στην Aston Martin

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Ο Αλόνσο υπέγραψε στην Aston Martin
Μεταγραφή-βόμβα στην F1 με τον Φερνάντο Αλόνσο να έρχεται σε πολυετή συμφωνία με την Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Σεμπάστιαν Φέτελ ότι θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν, η θέση που άφησε κενή στην Aston Martin F1 καλύφθηκε. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα, ο Φερνάντο Αλόνσο θα είναι οδηγός της για την επόμενη σεζόν και όχι μόνο, αφού η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολυετής.

Ο Αλόνσο αυτόν τον καιρό βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Alpine για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Ισπανός θέλει να συνεχίσει να τρέχει στη Formula 1 για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την ιδέα να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του.

«Έχω ακόμα την 'πείνα' και τη φιλοδοξία να αγωνίζομαι για τις πρώτες θέσεις και θέλω να γίνω μέρος ενός οργανισμού που είναι αφοσιωμένος στο να μαθαίνει, να εξελίσσεται και να πετύχει. Όλοι εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να φτάσουμε στην κορυφή και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εργαστούμε μαζί για να βρούμε την απαραίτητη απόδοση. Το πάθος και η επιθυμία που έχω δει με πείθουν να συνεχίσω να απολαμβάνω το σπορ. Σκοπεύω να κερδίσω ξανά και ως εκ τούτου πρέπει να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που μου φαίνονται σωστές».

Από την πλευρά του, ο Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτης της Aston Martin, έδειξε ότι ξέρει ποιον έφερε στην ομάδα του.

«Γνωρίζω και θαυμάζω τον Φερνάντο εδώ και πολλά χρόνια και ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι είναι αφοσιωμένος στη νίκη, όπως εγώ. Έχω βάλει στόχο να συγκεντρώσω τους καλύτερους ανθρώπους και να αναπτύξω τους κατάλληλους πόρους και οργάνωση για να πετύχω σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό άθλημα και αυτά τα σχέδια διαμορφώνονται τώρα στο Σίλβερστον (σ.σ. η έδρα της ομάδας). Έμοιαζε φυσικό να προσκαλέσουμε τον Fernando να συμμετάσχει στην ανάπτυξη μιας νικήτριας ομάδας και πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε στις πρόσφατες συνομιλίες μας ότι έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες και αξίες και ήταν λογικό και εύκολο να επιβεβαιώσουμε την επιθυμία μας να συνεργαστούμε».

Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτή την πόρτα στον νεαρό και ταλαντούχο Οσκαρ Πιάστρι να βρει τη θέση του στη Formula 1, καλύπτοντας τη θέση που άφησε κενή στην Alpine ο Αλόνσο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!