Formula 1: «Ιεροσυλία» με τον Λατίφι σε ρόλο Άιρτον Σένα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: «Ιεροσυλία» με τον Λατίφι σε ρόλο Άιρτον Σένα (vid)
Για μία ακόμα φορά ο θαυμαστός κόσμος των social media μας χάρισε ένα video για F1 που θα συζητηθεί.

H είδηση της αποχώρησης του Νίκολας Λατίφι από τη Williams στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε δεν προκάλεσε έκπληξη. Ωστόσο προκάλεσε… αντιδράσεις από όσους προσεγγίζουν χιουμοριστικά τα δρώμενα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Βλέπετε, ο συμπαθής Καναδός μπορεί να μην ήταν επιπέδου των «pay drivers» άλλων δεκαετιών, ωστόσο και στα τρία χρόνια που αγωνιζόταν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ηττήθηκε κατά κράτος από τους teammates του (Τζορτζ Ράσελ, Άλεξ Άλμπον, ακόμα και τον Νικ ντε Βρις).

Επιπρόσθετα, ήταν χαρακτηριστική η «σχέση» του με τις μπαριέρες, με πιο αξιομνημόνευτη αυτή περυσινό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, που οδήγησε στο αμφιλεγόμενο και πολυσυζητημένο φινάλε.

Νίκολας Λατίφι

Το παρατσούκλι «Goatifi» είναι ενδεικτικό της απήχησης που έχει στο κοινό, σε μία παράφραση του «GOAT=Ο καλύτερος όλων των εποχών». Εναρμονισμένο με αυτό το χαρακτηρισμό είναι το video που εντοπίσαμε και αποτελεί ένα deep fake που τοποθετεί το πρόσωπο του Λατίφι στον πραγματικά «Goat» της F1 για πολλούς, τον Άιρτον Σένα.

Σε σημαντικές μάλιστα στιγμές της καριέρας του αδικοχαμένου τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ιεροσυλία; Μάλλον ναι. Αλλά και πάλι, έχει ενδιαφέρον!

Περισσότερα, πατώντας play…

Μετά από την ανακοίνωση πως το συμβόλαιο του 27χρονου από το Μοντρεάλ δεν θα ανανεωθεί, είναι σαφές πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στο grid του 2023. Οι θέσεις που έχουν μείνει κενές είναι ελάχιστες (Haas, Alpine, Alfa Romeo) κι όλες με πολλά ονόματα μπροστά του στη λίστα υποψηφίων.

Φωτογραφίες: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!