Formula 1: Τέλος ο Λατίφι από τη Williams

Formula 1: Τέλος ο Λατίφι από τη Williams
Το 2022 θα είναι η τελευταία σεζόν του Καναδού οδηγού της F1 με τα χρώματα της ιστορικής ομάδας της Williams Racing.

Ο Νίκολας Λατίφι έκανε το ντεμπούτο του το 2020 με τη Williams, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Απέναντι στους Τζορτζ Ράσελ και Άλεξ Άλμπον η απόδοσή του ήταν σαφώς κατώτερη από τους ομόσταβλούς του, με τη βρετανική ομάδα να επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του για το 2023.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, ωστόσο επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Williams μέσω των λογαριασμών της στα social media.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκι για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά του τα τελευταία τρία χρόνια και του ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα βήματα της καριέρας του», ανέφερε η ανάρτησή της.

Η βρετανική ομάδα δεν ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του, όμως αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Αρκετοί είναι οι υποψήφιοι για να πλαισιώσουν τον Άλμπον, με τα ονόματα των Μικ Σουμάχερ και Νικ Ντε Βρις να είναι ψηλά στη λίστα. Υποψήφιος (και για πολλούς φαβορί) για τη θέση είναι και ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, Λόγκαν Σάρτζεντ.

Από τη μεριά του ο Λατίφι με ανάρτησή του στα social media, έστειλε το δικό του μήνυμα για την αποχώρησή του από το Γκρόουβ: «Λοιπόν, χωρίζω τους δρόμους μου με τη Williams στο τέλος της σεζόν. Με τιμά που την εκπροσώπησα τα τελευταία τρία χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα, ήταν ένα τρομερό ταξίδι και απόλαυσα κάθε δευτερόλεπτο. Είμαι αποφασισμένος να τελειώσω το 2022 θετικά. Έξι αγώνες έμειναν».

H καλύτερη σεζόν του Λατίφι στη Formula 1 ήταν το 2021, όταν τερμάτισε 17ος στη βαθμολογία με 7 βαθμούς. Το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 7η θέση στο Grand Prix Ουγγαρίας. Μετά από 16 αγώνες στο 2022, ο 27χρονος Καναδός είναι ο μόνος μαζί με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ (έτρεξε σε δύο αγώνες) που δεν έχει σκοράρει βαθμούς.

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!