Διαδικτυακή διημερίδα με θέμα «Η Τεχνολογία στον Επαγγελματικό Αθλητισμό»

Gazzetta team
Διαδικτυακή διημερίδα με θέμα «Η Τεχνολογία στον Επαγγελματικό Αθλητισμό»

bet365

Θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου.

Το Εργαστήριο Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει διαδικτυακή διημερίδα με θέμα «Η Τεχνολογία στον Αθλητισμό».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του gazzetta.gr τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, 17:00 – 20:0

Στρογγυλή τράπεζα: «Η τεχνολογία στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Η τεχνολογία φέρνει επανάσταση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο. Είναι μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες βελτιστοποιούν τις επιδόσεις τους, την προπόνησή τους και τις συναντήσεις τους, αλλά και του συνεταιριστικού τουw φορέα (Super League) σε επίπεδο οργάνωσης, δόμησης, marketing, ασφάλειας και διεξαγωγής των αγώνων. Αλλά και όταν πρόκειται για τη βελτίωση του εισοδήματός τους μέσω άλλων καναλιών: Τη σχέση τους με τους οπαδούς, τα έσοδα από αναμεταδόσεις, τον έλεγχο των εισιτηρίων ή την αθλητική διαχείριση της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ομιλητές:

  • Εισαγωγή: Παναγιώτης Αλεξόπουλος (Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)
  • Χαιρετισμός – Τοποθέτηση: Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού)
  • Λεωνίδας Μπουτσικάρης (πρόεδρος της Super League και Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ): Super League (σκοποί, στρατηγική, κεντρική διαχείριση, χορηγοί, fantasy league)
  • Θεόδωρος Λάιος (διευθυντής αγωνιστικού της Super League): Η χρήση της τεχνολογίας στην κλήρωση του πρωταθλήματος (χρήση λογισμικού, δικλείδες ομάδων με κοινές έδρες, κριτήρια ορισμού αγώνων, προβλέψεις λόγω αναβολής
  • Μάκης Τσάτσος (υπεύθυνος ασφαλείας της Super League, πρόεδρος της Επιτροπής Ορισμού Παρατηρητών Αγώνων): Ηλεκτρονικά μέσα εποπτείας των αγώνων (συνεργασία με την ΕΛΑΣ, σύστημα παρακολούθησης των αγώνων μέσω καμερών, σχεδιασμός ασφαλείας αγώνων υψηλού κινδύνου
  • Γιάννης Γυλός (παρατηρητής της Super League, π. διεθνής βοηθός διαιτητής FIFA): Διοργάνωση αγώνα στην Super League (μέτρα Τάξεως, τεχνική σύσκεψη, εφαρμογή πρωτοκόλλου υγιεινής, ηλεκτρονική αποστολή των εγγράφων του αγώνα)
Τρίτη 26 Ιανουαρίου, 17:30 – 20:00

Στρογγυλή τράπεζα: «Η χρήση της τεχνολογίας στη διαιτησία των αθλημάτων»

Η τεχνολογία παρέχει βοήθεια στους διαιτητές των ομαδικών και τους κριτές των ατομικών αθλημάτων για τη λήψη σωστών αποφάσεων, δίνοντας οριστικό τέλος στο «ανθρώπινο λάθος». Η χρήση της αλλάζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους διαιτητές/κριτές κατά την διεξαγωγή των αγώνων, εκμηδενίζοντας τα ποσοστά λανθασμένων σφυριγμάτων/αποφάσεων, τα οποία - στις περισσότερες περιπτώσεις - μπορούν να κρίνουν και το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Διάφορες μορφές τεχνολογικής υποστήριξης παρέχονται στους διαιτητές: ενδοεπικοινωνία, video replay, goal line technology, goal light technology, coach’s challenge, team time out buzzer, substitution area camera κλπ.

Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο τρία ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, βόλλεϋ, χάντμπωλ) προσεγγίζουν και χρησιμοποιούν την τεχνολογία στους αγώνες τους, από την λήψη των αποφάσεων εκτός του αγωνιστικού χώρου (VAR – ποδόσφαιρο), στην λήψη αποφάσεων κατόπιν αιτήματος του προπονητή (coach’s challenge – βόλλεϋ) και μέχρι την λήψη αποφάσεων κατόπιν επιλογής των διαιτητών (video replay – χάντμπωλ). Πέραν αυτών, οι ομιλητές θα «ανοίξουν» και θα συζητήσουν το θέμα των (πιθανών) ορίων στην εισαγωγή και την χρήση της τεχνολογίας στη διαιτησία, το μέλλον στην εξέλιξή της και την επαναδιαμόρφωση του ρόλου του διαιτητή.

Ομιλητές:

  • Μιχάλης Κουκουλάκης, εκπαιδευτής VAR, παρατηρητής διαιτησίας αγώνων UEFA
  • Γιώργος Μπεμπέτσος, παρατηρητής αγώνων Champions League της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως (EHF)
  • Μιχάλης Θεμελής, challenge referee της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πετοσφαιρίσεως (FIVB)


Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης της διημερίδας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα