Special ήττες

Gazzetta team
Special ήττες

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αρχίζει να... συνηθίζει να χάνει και το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τις πιο βαριές ήττες της καριέρας του Πορτογάλου.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε καταφέρει να... οδηγήσει σωστά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να κλειδώσει την Λίβερπουλ στο 0-0 στο Anfield. Μερικές μέρες μετά, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στην επιστροφή του στο Stamford Bridge αφού η ομάδα του Αντόνιο Κόντε άνοιξε το σκορ στα 29 δευτερόλεπτα και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Οι Κόκκινοι Διάβολοι παρέμειναν για 11 ματς χωρίς νίκη κόντρα στην Τσέλσι, η οποία υποχρέωσε τον Μουρίνιο σε μια από τις πιο βαριές ήττες της καριέρας του. Και δεν είναι σε βάρος του Πορτογάλου 'μόνο' το ότι η ομάδα του δέχθηκε 4 γκολ αλλά ότι οι ήττες πλέον έρχονται σαν κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, όπως ήταν τουλάχιστον παλαιότερα. Μετά το κάζο στο Λονδίνο, ο 53χρονος έχει πλέον χάσει τα 13 από τα 27 τελευταία παιχνίδια του, ενώ οι προηγούμενες 13 ήττες είχαν βγει έπειτα από 135 αγώνες! Ακολουθούν οι πιο καθαρές ήττες της καριέρας του...

Η σφαλιάρα στο clasico
Στο τέλος του Νοέμβρη του 2010, ο Ζοσέ Μουρίνιο έδινε το πρώτο μεγάλο τεστ στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αφού η δική του Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφτηκε το Camp Nou. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως και η Μπαρτσελόνα δεν του έδωσαν το καλύτερο καλωσόρισμα, αφού οι Merengues υπέστησαν ταπεινωτική συντριβή, με τον Special One μάλιστα να αναγκάζεται να κάνει αμυντική αλλαγή ενώ έχανε, για να μην πάει το σκορ σε εξωγήινα επίπεδα. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Νταβίδ Βίγια έβαλε ακόμα 2 γκολ (Τσάβι, Πέδρο) και στο 90' ο Γιεφρέν ολοκλήρωσε την... κηδεία για τον Πορτογάλο.

Η οργή του Λεβαντόφσκι
Μερικά χρόνια αργότερα, και ενώ βρισκόταν ακόμα στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζοσέ έμελλε να γνωρίσει την πιο βαριά ήττα του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και αυτό του το επέβαλλε η Ντόρτμουντ του Γίργκεν Κλοπ. Στα ημιτελικά του Champions League της σεζόν 2012-13 οι Blancos πήγαν σε μια έδρα στην οποία δεν έχουν νικήσει ποτέ μέχρι και σήμερα για το πρώτο σκέλος. Ο Λεβαντόφσκι έβαλε την BvB μπροστά στο σκορ, ο Ρονάλντο απάντησε αλλά στην επανάληψη ο Πολωνός έκανε κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης. Πέτυχε χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος ever που κάνει καρέ τερμάτων σε αυτό το σημείο, υποχρεώνοντας τον Special One σε ήττα με 4-1.

3άρες από «μικρές»
Και πάμε σε 2 ήττες από μικρής, θεωρητικά πάντα, δυναμικότητας ομάδες οι οποίες είχαν αμφότερες νικήσει την ομάδα του Mou με 3-0 με απόσταση... 10 ετών. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2006, στην 2η σεζόν του στο Stamford Bridge, ο Special One είδε τους παίκτες της Μίντλεσμπρο να παίρνουν μεγάλη νίκη (Ρόσεμπακ, Ντάουνινγκ, Γιακούμπου) κάτι που στο τέλος δεν του στοίχισε, αφού κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα. Οπως και στην πιο πρόσφατη, πριν από το 4-0 της Γιουνάιτεντ, 3άρα δεν... χαλάστηκε καθόλου. Με τον τίτλο στην Premier League να είναι εξασφαλισμένος 3 αγωνιστικές πριν το τέλος, οι Μπλε έχασαν 3-0 στις 18 Μαΐου από την Γουέστ Μπρομ (Μπεραχίνο 2, Μπραντ).

Τιμωρία από την Σίτι
Λίγους μήνες μετά τη «νίκη» επί της Σίτι στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2014-15, η Τσέλσι έπαιξε τον Αύγουστο με τους Citizens, οι οποίοι στο ματς του Etihad ήταν μια κλάση πάνω. Με γκολ των Αγουέρο, Κομπανί, Φερναντίνιο η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν η νικήτρια στο μεγάλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής και κάνοντας την... αρχή για μια τραγική χρονιά που έφερε την Τσέλσι σε συζητήσεις για υποβιβασμό και τον Ζοσέ Μουρίνιο στο ταμείο ανεργίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα