Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (25-21)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (25-21)

bet365

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015. Δείτε ποιοι είναι στην έκτη πεντάδα.

25. Ντίτερ Χέκινγκ (Βόλφσμπουργκ)

Αυτό που κάνει τον Χέκινγκ τόσο συναρπαστικό είναι η απλότητά του στον χώρο του ποδοσφαίρου, που έχει γίνει τόσο περίπλοκος. Ο 50χρονος Γερμανός πήρε την ομάδα του από την 8η θέση και την έβγαλε 2η, ενώ τον περασμένο Μάιο κατέκτησε και το πρώτο του τρόπαιο, που ήταν και το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της Βόλφσμπουργκ.

Κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της Bundesliga ξεκίνησαν την καριέρα τους από χαμηλά και ο Χέκινγκ ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όταν ο Κλάους Άλοφς τον επέλεξε, η απόφαση ήταν σοκ για κάποιους. Όμως ο τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμπουργκ δικαιώθηκε. Οι Λύκοι εντυπωσιάζουν, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ρεκόρ του Χέκινγκ πέρυσι απέναντι στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος ήταν εξαιρετικό, ενώ ο Γερμανός είναι γνωστός και για το γεγονός ότι δίνει ευκαιρίες σε ταλέντα.

24. Μπομπ Μπράντλεϊ (Στάμπαεκ)

Έχοντας προσδιορίσει τον εαυτό του ως «εντάξει παίκτη, όχι κάτι το ιδιαίτερο», ο Μπράντλεϊ αποφάσισε πολύ νωρίς να ασχοληθεί με την προπονητική. Και μέχρι τώρα τα έχει πάει μια χαρά.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 και αυτές τις ημέρες κρατάει πολύ ψηλά την Στάμπαεκ στη Νορβηγία, κάνοντας εκπληκτική δουλειά. Αυτή η επιτυχία έρχεται μετά από εκείνη στον πάγκο της Αιγύπτου, την οποία έφτασε μία ανάσα από το Μουντιάλ. Η πορεία του Μπράντλεϊ είναι σταθερή και τώρα κάνει την υπέρβασή του σε μία ομάδα με πολύ περιορισμένους πόρους και δυνατότητες.

23. Μιρτσέα Λουτσέσκου (Σαχτάρ)

Ο Ρουμάνος έφτασε στο Ντόνετσκ το 2004 και αμέσως καθιέρωσε την Σαχτάρ στην κορυφή. Από εκείνη τη μέρα έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ Ουκρανίας και 1 Κύπελλο UEFA (το 2009). Έχει δώσει ταυτότητα στον σύλλογο και έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο πολλών Βραζιλιάνων.

Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο ο Λουτσέσκου δείχνει την προσαρμοστικότητά του και πάντα η ομάδα του τα πηγαίνει περίφημα στα μεγάλα ματς. Η περσινή χρονιά ήταν κάπως παράξενη με την ντροπιαστική ήττα με 7-0 από την Μπάγερν και την παράδοση των ηνίων στην Ουκρανία μετά από 5 χρόνια στην Ντιναμό. Ο πόλεμος την έστειλε στο Λβιβ, όμως το συνήθισε.

22. Εντγκάρδο Μπάουσα (Σαν Λορέντσο)

Αντίθετα με πολλούς συναδέλφους του, ο Μπάουσα δεν προσπάθησε να αποδείξει ότι το επιθετικό ποδόσφαιρο είναι το στυλ, όταν πέρασε για συνέντευξη. Το αντίθετο: είναι από τους μεγαλύτερους πραγματιστές της γενιάς του. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ροσάριο Σεντράλ ως κεντρικός αμυντικός και συνηθίζει οι ομάδες του να είναι σταθερές στην άμυνα.

Ο 57χρονος τεχνικός έχει κάνει εκπληκτική δουλειά, κερδίζοντας μέχρι και το Copa Libertadores με την Λίγκα ντε Κίτο από το Εκουαδόρ! Την περσινή σεζόν έκανε ένα μικρό θαύμα με την Σαν Λορέντσο, κατακτώντας ξανά το τρόπαιο μετά από 55 αποτυχημένες προσπάθειες για τον αργεντίνικο σύλλογο.

Μετά τον περσινό θρίαμβο, η Σαν Λορέντσο βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι έχασε πολλούς από τους καλύτερούς της παίκτες. Πρόσφατα ο Μπάουσα έσπευσε να υπερασπιστεί το αμυντικό στυλ της ομάδας του. Και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

21. Χοσέ Πέκερμαν (Κολομβία)

Η καριέρα του Πέκερμαν έμοιαζε να βρίσκεται σε πτωτική πορεία, πριν αναλάβει την Κολομβία. Η μοναδική του εμπειρία σε εθνική ομάδα ήταν με την Αργεντινή στο Μουντιάλ του 2006 και ήταν χωρίς δουλειά για περίπου 3 χρόνια. Ξαφνικά, όμως, οι Κολομβιανοί βρήκαν ξανά τον ευατό τους με εκείνον στον πάγκο. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχουν κάνει πολλά βήματα στη σωστή κατεύθυνση.

Προκρίθηκαν εύκολα στο Μουντιάλ και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, παρά την πρόσφατη αποτυχία στο Κόπα Αμέρικα. Ήρεμος και υπομονετικός, ο Πέκερμαν έχει γίνει η πατρική φιγούρα, που όλοι έψαχναν στην Κολομβία. Πάντα παίζει επιθετικά και η συνεργασία μοιάζει με τέλειο γάμο.

Δείτε εδώ την πρώτη πεντάδα (50-46)
Δείτε εδώ τη δεύτερη πεντάδα (45-41)
Δείτε εδώ την τρίτη πεντάδα (40-36)
Δείτε εδώ την τέταρτη πεντάδα (35-31)
Δείτε εδώ την πέμπτη πεντάδα (30-26)

 

Τελευταία Νέα