Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (45-41)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (45-41)

bet365

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015! Δείτε ποιοι είναι στην δεύτερη πρώτη πεντάδα.

45. Τόνι Πόποβιτς (Western Sydney Wanderers)

Μία επιτυχημένη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, δε σου εγγυάται και πετυχημένη καριέρα στους πάγκους. Ο Πόποβιτς, όμως, απέδειξε τις ικανότητές του από τα πρώτα του χρόνια στην προπονητική. Επέστρεψε από την Αγγλία για να αναλάβει τους Wanderers και η νεότερη ομάδα της A-League στην Αυστραλία βρέθηκε στον μεγάλο τελικό, με τον Πόποβιτς να φτιάχνει μία ομάδα από «αποτυχημένους» και πρωτάρηδες.

Γρήγορα φάνηκε ότι εκείνη η πορεία μόνο τυχαία δεν ήταν, με τον καλύτερο τεχνικό εκείνης της σεζόν να οδηγεί την ομάδα του σε δεύτερο σερί τελικό. Δύο ήττες, όμως, και οι οπαδοί ήταν λογικά απογοητευμένοι, πριν οι Wanderers κάνουν την μεγάλη έκπληξη και κερδίσουν την Αλ Χιλάλ, για να κατακτήσουν το πρώτο Champions League στην ιστορία της Αυστραλίας! Η τελευταία τους σεζόν μπορεί να ήταν απογοητευτική, όμως ο Πόποβιτς είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο, για να επιστρέψουν οι επιτυχίες.

44. Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι (Τζένοα)

«Ο προπονητής που με δυσκόλεψε περισσότερο», είχε πει ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2009 μετά το ματς με την Τζένοα. «Κάθε φορά που άλλαζα σύστημα, προσαρμοζόταν». Ο Γκασπερίνι είναι γνωστός στην Ιταλία για την ικανότητα στην τακτική του.

Ξεκίνησε από την Τζένοα το 2006, πριν επιστρέψει στην Γένοβα μετά τις αποτυχημένες θητείες του σε Ίντερ και Παλέρμο, για να σώσει τους ροσομπλού και να τους οδηγήσει και πάλι ψηλά. Ο 57χρονος τεχνικός απαιτεί πίεση ψηλά, υψηλό τέμπο και συνήθως παίζει με 3-4-3. Η 6η θέση της Τζένοα πέρυσι ήταν ενδεικτική των ικανοτήτων του.

43. Σλάβεν Μπίλιτς (Γουέστ Χαμ)

Όταν ο Μπίλιτς έφευγε από την Κωνσταντινούπολη, οι οπαδοί της Μπεσίκτας πήγαν μέχρι το αεροδρόμιο, για να τον αποχαιρετήσουν. Τον κουβάλησαν στους ώμους τους και του έδωσαν μία μπλούζα που έγραφε: «Αντίο, μεγάλε στρατηγέ». Η Γουέστ Χαμ αποφάσισε να πάρει έναν από τους πιο cool προπονητές στην αγορά.

Έκανε εξαιρετική δουλειά στην Μπεσίκτας, που κοίταξε στα μάτια την Φενέρμπαχτσε και την Γαλατασαράι μέχρι το τέλος. Η ομάδα του κατάφερε να αποκλείσει τις Τότεναμ και Λίβερπουλ στο Europa League, έχοντας κάνει δύσκολη τη ζωή της Άρσεναλ στα προκριματικά του Champions League. Τώρα, δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση της Premier League.

42. Ερβέ Ρενάρ (Λιλ)

Είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Ζάμπια και την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Ρενάρ είναι πανέξυπνος, εξαιρετικός στην ψυχολογία και πλέον βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Ρενάρ έχει προπονήσει ξανά στην Ligue 1, όταν έκανε τα πάντα για να σώσει την Σοσό, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε. Παρόλα αυτά, κατάφερε να ξεχωρίσει και αντικατέστησε τον Ζιράρ στον πάγκο της Λιλ πριν από λίγες εβδομάδες.

41. Λαρς Λάγκερμπακ (Ισλανδία)

Όλα δείχνουν ότι η μικρή Ισλανδία ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της σε μεγάλη διοργάνωση το επόμενο καλοκαίρι στο Euro της Γαλλίας. Θα είναι η επιτομή τεσσάρων εκπληκτικών ετών με τον Λάγκερμπακ στο τιμόνι. Ο τελευταίος κατάφερε να πάρει ένα ταλαντούχο γκρουπ παικτών και να το φτάσει στο επόμενο επίπεδο, για να χάσει στα μπαράζ την πρόκριση στο Μουντιάλ από την Κροατία. Η νοοτροπία έχει αλλάξει για τους Ισλανδούς, με τον Λάγκερμπακ να έχει προκριθεί σε 5 μεγάλα τουρνουά με την Σουηδία και στο Μουντιάλ του 2010 με τη Νιγηρία και να συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά.

*Δείτε εδώ την πρώτη πεντάδα (50-46)

 

Τελευταία Νέα