Ιστορικό: Οκτώ σερί τίτλοι της Ευρώπης στο Μουντιάλ Συλλόγων

Gazzetta team
Ιστορικό: Οκτώ σερί τίτλοι της Ευρώπης στο Μουντιάλ Συλλόγων

bet365

Με τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου, οι ευρωπαϊκές ομάδες έφτασαν τις οκτώ διαδοχικές κατακτήσεις Μουντιάλ Συλλόγων, σπάζοντας το σερί – ρεκόρ της Νοτίου Αμερικής.

Η νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Τίγκρες στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Ευρώπης στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ειδικά την τελευταία δεκαετία (και βάλε).

Με τη νίκη των Βαυαρών, οι ευρωπαϊκές ομάδες έφτασαν τις οκτώ διαδοχικές κατακτήσεις, σερί που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού έσπασε τα εφτά διαδοχικά τρόπαια ομάδων της Νοτίου Αμερικής (από το 1978 έως το 1984).

Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κατακτήσει τους 13 από τους τελευταίους 14 τίτλους. Η μοναδική εξαίρεση, η Κορίνθιανς, η οποία το 2012 νίκησε την Τσέλσι. Έκτοτε, μόνο ευρωπαϊκές ομάδες πάτησαν στην κορυφή του κόσμου: Μπάγερν Μονάχου (2013), Ρεάλ Μαδρίτης (2014), Μπαρτσελόνα (2015), Ρεάλ (2016), Ρεάλ (2017), Ρεάλ (2018), Λίβερπουλ (2019) και Μπάγερν (2020).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα