Μπερτόγλιο: «Τρέμανε τα πόδια μου όταν συνάντησα τον θεό Ντιέγκο»

Μπερτόγλιο: «Τρέμανε τα πόδια μου όταν συνάντησα τον θεό Ντιέγκο»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μπερτόγλιο: «Τρέμανε τα πόδια μου όταν συνάντησα τον θεό Ντιέγκο»

bet365

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο συνάντησε για πρώτη φορά τον Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από δέκα χρόνια και όπως είπε στο gazzetta.gr δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη στιγμή και θα τον ευγνωμονεί για πάντα διότι του έδωσε την ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Άρη συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα 42 ποδοσφαιριστών στους οποίους ο Ντιέγκο Μαραντόνα έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν το απόλυτο όνειρο. Όλα έγιναν την εποχή που ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της «Αλμπινολέσε» και κάλεσε ποδοσφαιριστές οι οποίοι διακρίνονταν στις εγχώριες διοργανώσεις. Η μοναδική συμμετοχή του Φακούντο Μπερτόγλιο με την Εθνική Αργεντινής καταγράφηκε στις 5 Μαΐου 2010, σ’ εκείνο το φιλικό παιχνίδι με την Αϊτή και ο τότε 20χρονος «Φάκου» εξελίχθηκε σε ήρωας της βραδιάς με τα δύο τέρματα που είχε πετύχει. «Θυμάμαι ότι στο τέλος του αγώνα ήρθε και με αγκάλιασε. Ήταν μια μοναδική στιγμή για μένα, ένιωσα τόσο περήφανος», είπε ο Μπερτόγλιο στο gazzetta.gr.

Στην πραγματικότητα δεν περίμενε να τον συναντήσει ποτέ. Η σχέση μαζί του αναπτύχθηκε πριν καλά-καλά βρεθεί ενώπιον του. «Για τον πατέρα μου, τον θείο μου και γενικά για όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, ο Ντιέγκο είναι θεός. Το ίδιο ισχύει για όλη την Αργεντινή. Ο Μαραντόνα αγαπήθηκε λόγω των όσων πρόσφερε στο ποδόσφαιρο της χώρας μου αλλά και γιατί μαχόταν για τους φτωχούς. Αυτό που έκανε το 1986 απέναντι στην Αγγλία είχε κι άλλες προεκτάσεις καθώς είχαν προηγηθεί τα Φώκλαντ. Στη συνέχεια οδήγησε τη χώρα στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν social media, δεν είχαν όλοι τηλεοράσεις αλλά παρακολουθούσαν την εξέλιξη ενός αγώνα μέσα από το ραδιόφωνο. Ο Μαραντόνα έκανε χαρούμενους εκατομμύρια Αργεντίνους», είπε.

Το σοκ ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν συζήτησε μαζί του. «Φίλε, τρέμανε τα πόδια μου. Ξαφνικά είδα μπροστά μου τον θεό. Κα δεν ήταν μόνο αυτό. Το παρατσούκλι μου είναι «Φάκου» και ο Μαραντόνα με φώναξε με το παρατσούκλι μου, δείχνοντας ότι είχε συγκεντρώσει στοιχεία για μένα, με ήξερε καλά. Αυτό ήταν μεγάλη τιμή για μένα, να με ξέρει ο Μαραντόνα. Χρειάστηκα χρόνο για να καταλάβω αυτό που μου συνέβαινε. Τότε, όλη η οικογένειά μου ήταν στο… πόδι επειδή θα τον συναντούσα. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Ήταν ένα όνειρο. Να κάνω προπόνηση μαζί του και φυσικά μ’ ένα σωρό τεράστιους παίκτες».

Πηγαίνοντας στην Εθνική Αργεντινής για εκείνο το φιλικό παιχνίδι με την Αϊτή, ο Μπερτόγλιο εκτιμούσε ότι απλά θα παρακολουθούσε το παιχνίδι από τον πάγκο. «Ξαφνικά με φώναξε ο Μαραντόνα κι εκεί κατάλαβα ότι θα έπαιζα. Μου μίλησε για ζητήματα τακτικής και γενικώς μου εξήγησε τι ακριβώς ήθελε από εμένα σε συγκεκριμένες κομπίνες. Τα πήγα πολύ καλύτερα απ’ ότι φανταζόμουν και μετά ήρθε και μ’ αγκάλιασε. Ω φίλε, ο καλύτερος στην ιστορία του ποδοσφαίρου ήρθε και μ’ αγκάλιασε. Τρελάθηκε όλη η οικογένειά μου μ’ αυτό που είχε συμβεί».

Ο Μπερτόγλιο αναφέρθηκε και στο τριήμερο πένθος που κηρύχθηκε στην Αργεντινή. «Η απώλειά του έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη. Στην Αργεντινή νιώθουμε ότι έφυγε ο θεός μας, γι’ αυτό βλέπεις αυτές τις αντιδράσεις από δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Ο Μαραντόνα ήταν κάτι ξεχωριστό για όλη τη χώρα».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED