Μπέργκαμπ: 22 χρόνια από το μυθικό γκολ και την τρέλα του Ολλανδού σπίκερ (vid)

Gazzetta team
Μπέργκαμπ: 22 χρόνια από το μυθικό γκολ και την τρέλα του Ολλανδού σπίκερ (vid)

bet365

Πέρασαν 22 χρόνια από το μυθικό τέρμα του Ντένις Μπέργκαμπ στο Μουντιάλ της Γαλλίας, με το οποίο χάρισε πρόκριση για την Ολλανδία επί της Αργεντινής στο 90’ και προσέφερε μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιγραφές στην ιστορία.

Όταν σκέφτεσαι Μουντιάλ του 1998, το μυαλό πάει εύκολα στην πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα, Γαλλία, στην εντυπωσιακή Κροατία που έφτασε μέχρι το «βάθρο» (3η θέση) και στον Ντένις Μπέργκαμπ. Είτε για το γκολ αυτό καθ’αυτό που σημείωσε στον προημιτελικό κόντρα στην Αργεντινή, είτε για το επιφώνημα του Ολλανδού σπίκερ που μένει ακόμη και σήμερα χαραγμένο και άρρηκτα συνδεδεμένο με το όνομα του σπουδαίου «αρτίστα».

Στις 4 Ιουλίου του 1998, ο Ντένις Μπέργκαμπ άγγιξε «μαγικά», τρεις φορές τη μπάλα και εκτέλεσε εύστοχα τον Κάρλος Ρόα, για να κάνει το 2-1 επί της Αλμπισελέστε στο 90’ και να χαρίσει μια απίθανη πρόκριση με ένα αριστοτεχνικό γκολ που έμεινε στην ιστορία.

Όπως έμεινε και η «τρέλα» του Τζακ Φαν Γκέλντερ στο μικρόφωνο, στην πιο χαρακτηριστική ενδεχομένως περιγραφή και «έκρηξη» σπορκάστερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων ως σήμερα.

Θυμηθείτε την ιστορική στιγμή:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα