Ιγκίτα: «Ευγνώμων στον Εσκομπάρ, αλλά δεν ήμουν έμπορος ναρκωτικών»

Gazzetta team
Ιγκίτα: «Ευγνώμων στον Εσκομπάρ, αλλά δεν ήμουν έμπορος ναρκωτικών»

bet365

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Κολομβίας, Ρενέ Ιγκίτα, μίλησε για την σχέση του με τον Βαρόνο των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την σχέση του Πάμπλο Εσκομπάρ με το ποδόσφαιρο της Κολομβίας, αλλά και με παίκτες – θρύλους της χώρας, όπως ο σπουδαίος τερματοφύλακας Ρενέ Ιγκίτα.

Ο «Loco» (τρελός) μίλησε στο «Fox Sports» για την σχέση του με τον Βαρόνο των ναρκωτικών, τον περιβόητο «El Patron», εξαιτίας της οποίας συνελήφθη και μπήκε φυλακή, κατηγορούμενος ότι μεσολάβησε για να λάβει τέλος μια απαγωγή.

«Όταν αρχίζει το κυνηγητό του Πάμπλο Εσκομπάρ, αρχίζουν να πιάνουν όλους τους φίλους του. Εμένα με πίεζαν για να τον καταδώσω, αλλά εγώ δεν ήξερα τίποτα. Εγώ δεν ήμουν φίλος, απλώς με θεώρησαν τέτοιο, επειδή πήγα να τον επισκεφτώ στην φυλακή. Οι αρχές ήξεραν ότι είμαι αθώος» υποστήριξε ο 53χρονος Ιγκίτα, ο οποίος εργάζεται πλέον ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Ατλέτικο Νασιονάλ.

«Όταν ήμουν παιδί, ο Πάμπλο Εσκομπάρ φώτιζε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και δεν μπορώ να μην είμαι ευγνώμων γι' αυτό, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα. Ο κόσμος ξεχνάει ότι υπήρξε βουλευτής» πρόσθεσε ο Ιγκίτα, ενοχλημένος για τις «σκιές» περί ενασχόλησης του με το εμπόριο ναρκωτικών.

«Αν βγάλω μια φωτογραφία με τον Άλβαρο Ουρίμπε Βέλες (σ.σ. άλλοτε πρόεδρος της Κολομβίας), θα πουν ότι είμαι πολιτικός, αν βγω με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις θα πουν ότι είμαι μέλος τους, αν βγω με τον Πάμπλο Εσκομπάρ ότι είμαι έμπορος ναρκωτικών. Αλλά λίγες φορές, επειδή είμαι θρήσκος, θα πουν ότι είμαι ο Πάπας ή καθολικός» συμπλήρωσε.

 

Τελευταία Νέα