Το πανόραμα του Nations League και η... μάχη για το Μουντιάλ!

Gazzetta team
Το πανόραμα του Nations League και η... μάχη για το Μουντιάλ!

bet365

Ολοκληρώθηκε το παζλ του φετινού Nations League που δίνει... δυο ευκαιρίες για να πλησιάσουν οι ομάδες το Μουντιάλ! Ποιες προβιβάστηκαν και ποιες υποβιβάστηκαν;

Ομιλοι Νations League... τέλος, με την Εθνική μας να μην καταφέρνει να πάρει την άνοδο για τη League Β και παράλληλα μια θέση για τα Playoffs. Οι φετινοί όμιλοι του Nations League πρoσφέρουν μόλις δύο εισιτήρια σε ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες για τα Playoffs των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Tι συνέβη στην τελευταία στροφή, ποιες ομάδες πήραν την άνοδο και ποιες υποβιβάστηκαν;

LEAGUE A

Η Ιταλία είναι η ομάδα που πήρε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της League A του Nations League και μαζί την πρόκριση για τα playoffs της διοργάνωσης. Aντίθετα, από αυτόν τον όμιλο, η Βοσνία υποβιβάστηκε για τη League B.

Το Βέλγιο είχε μόλις μια ήττα στον 2ο όμιλο και με την τεσσάρα στη Δανία έκοψε πρώτο το νήμα και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για το Final 4, αφήνοντας πίσω και τους Αγγλους. Χωρίς βαθμό ολοκλήρωσε η Ισλανδία που υποβιβάστηκε. Γαλλία και Ισπανία από τον 3ο και τον 4ο όμιλο αντίστοιχα πήραν την κορυφή και μαζί το εισιτήριο για τα playoffs. Αντίθετα, υποβιβάστηκε η Σουηδία, ενώ ενδεχόμενη τιμωρία της Ουκρανίας για τη μη παρουσία -λόγω κορονοϊού - στο ματς με την Ελβετία θα φέρει και τον υποβιβασμό της.

LEAGUE B
Η Αυστρία πήρε την πρωτιά στον 1ο όμιλο, η Νορβηγία δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδια κι έτσι η πρώτη θα διεκδικήσει εισιτήριο για το Μουντιάλ μέσω των playoffs. Παράλληλα, στην επόμενη διοργάνωση του Νations League θα είναι στη League A. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA να κατακυρώσει με 3-0 υπέρ της Ρουμανίας τον αγώνα με τη Νορβηγία, οδήγησε στον μαθηματικό υποβιβασμό της Β. Ιρλανδίας (έπεσε στη League C).

Η Τσεχία νίκησε τη Σλοβακία στον 2ο όμιλο πήρε την πρωτιά ανόδου κι έστειλε την αντίπαλό της στη... League C. Πρωτιά για την Ουγγαρία στον 3ο όμιλο και άνοδο, υποβιβασμός για την Τουρκία, που ισοβάθμησε με τη Σερβία.

Η Ουαλία θα διεκδικήσει εισιτήριο μέσω των playoffs, ενώ θα βρίσκεται στη League Α. Αντίθετα, οι Βούλγαροι δεν έκαναν νίκη στον 4ο όμιλο και υποβιβάστηκαν!

LEAGUE C
Η Ελλάδα είδε τη Σλοβενία να της παίρνει στο νήμα την πρωτιά με την ομάδα του Ομπλακ να έχει την ευκαιρία για... Μουντιάλ! Πρωτιά και άνοδος για την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και την Αρμενία. Αντίθετα, Κύπρος, Εσθονία, Μολδαβία και Καζακστάν θα δώσουν μπαράζ αποφυγής του υποβιβασμού.

LEAGUE D
Τα Ν. Φερόε και το Γιβραλτάρ έγραψαν ιστορία, αφού πήραν την πρωτιά στον όμιλο, έμειναν αήττητα και θα επιδιώξουν να κάνουν την υπέρβαση για ενα εισιτήριο στο Μουντιάλ! Παράλληλα, πήραν και την άνοδο στη League C.

Αναλυτικά η τελική σειρά του φετινού Nations League:

Νικητές της League A που θα συμμετάσχουν στο Nations League Finals:
1ος Όμιλος: Ιταλία
2ος Όμιλος: Βέλγιο
3ος Ομιλος: Γαλλία
4ος Όμιλος: Ισπανία

Υποβιβάζονται από τη League A, στη League B:
1ος Όμιλος: Βοσνία
2ος Ομιλος: Ισλανδία
3ος Όμιλος: Σουηδία
4ος Όμιλος: Ελβετία ή Ουκρανία

Προβιβάζονται από τη League B, στη League A:
1ος Όμιλος: Αυστρία
2ος Όμιλος: Τσεχία
3ος Όμιλος: Ουγγαρία
4ος Όμιλος: Ουαλία

Υποβιβάζονται από τη League B, στη League C:
1ος Όμιλος: Β. Ιρλανδία
2ος Όμιλος: Σλοβακία
3ος Όμιλος: Τουρκία
4ος Όμιλος: Βουλγαρία

Προβιβάζονται από τη League C, στη League B:
1ος Όμιλος: Μαυροβούνιο
2ος Όμιλος: Αρμενία
3ος Όμιλος: Σλοβενία
4ος Όμιλος: Αλβανία

Play-outs υποβιβασμού από τη League C, στη League D (24/25 Μαρτίου 2022 και 28/29 Μαρτίου 2022):
1ος Όμιλος: Κύπρος
2ος Όμιλος: Εσθονία
3ος Όμιλος: Μολδαβία
4ος Όμιλος: Καζακστάν

Προβιβάζονται από τη League D στη League C:
1ος Όμιλος: Ν. Φερόε
2ος Όμιλος: Γιβραλτάρ

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα